Pentru cei puternici: nu vodka ci sfaturi pentru a usura viata

Nu ne dam seama insa in anumite momente in loc sa ne bucuram de ceea ce avem suntem mai stresati si asta din lucruri marunte. Un lucru am invatat de la oamenii puternici si anume ca stiu sa delimiteze ce este important pentru ei si ce nu.

Nu uita de sanatatea fizica 

Pe principiul mintii sanatoase intr-un corp pe masura se pare ca un om puternic se antreneaza pentru a face fata, din toate punctele de vedere, unor provocari de orice fel. Daca evita sa fie epuizati si stresati si din cauza faptului ca sunt slabi din punct de vedere fizic, atunci au sanse mai mari de a infrunta totul.

Disconfort in mod constructiv 

Cand suntem stresati, suparati dupa caz alegem o varianta care sa ne distraga si anume preferam sa consumam alcool, sa ne distram sau sa facem un abuz alimentar de ce nu. Insa un om puternic si cu incredere in el stie ca aceasta nu este calea asa ca prefera mai degraba sa sa fie constructiv si productiv in ceea ce inseamna disconfortul trait la un moment dat. Asadar, o plimbare, o ora la sala de forta sunt doar cateva exemple in acest sens.

Asumarea 

Un alt aspect important este acceptarea si asumarea. Asa se face ca unom puternic stie ce are de facut intr-o zi, inca de dimineata. Stie sa refuze categoric si sa faca si ceea ce ii place, stie ca totul este de o alegere.

Desigur, a fi puternic inseamna a fi mai mult decat un pachet de muschi, a controla atat la exterior cat si la interior cum suntem si cum aratam. Si unii fac asta ca o misiune pe termen lung, toata viata lor.

Comentarii