Ce trebuie sa stii atunci cand iti dezvolti propria afacere

Au trecut demult zilele in care cetatenii trebuiau sa aiba intre 2-3 job-uri pentru a avea un venit acceptabil. Traim intr-o era in care, prin puterea oferita de Internet, posibilitatile sunt nelimitate.

O optiune alternativa populara este spiritul antreprenorial. Ce nu poate fi mai placut decat sa-ti pui o afacere pe picioare? Ai sansa sa fii propriul tau sef, iar in plus poti creea, dezvolta si sustine ceva care te pasioneaza cu adevarat.


Cum sa iti pui afacerea pe picioare


In primul rand trebuie sa te evaluezi. Faptul ca vei fi constient de ceea ce poti iti va face drumul mai usor pentru a-ti construi afacerea. Trebuie sa evaluezi motivul pentru care ai incepe o afacere, abilitatile tale curente sau orice alte realizari care ar adauga un plus afacerii tale. Poate sa iti para descurajant, insa daca incepi sa cunosti cine esti cu adevarat si ce poti oferi vei sti la ce sa te astepti atunci cand lucrurile nu merg chiar asa cum ti-ai propus.

Afacerea ta trebuie sa aiba la baza o idee mare. Ideea reprezinta samburele din care vor iesi experiente minunate. Trebuie sa te gandesti foarte bine pentru ca o afacere iti va lua o gramada de bani, timp si energie-aceasta trebuie sa indeplineasca legile afacerilor: cerere si oferta.

Odata ca esti inarmat cu ideea, pasul urmator este acela de a-ti planifica afacerea. Aceasta va fi ca o harta a afacerii tale, care va evidentia lucrurile pe care trebuie sa le faci, costurile intregii operatiuni, strategiile si tacticile pe care le vei aplica. Gandest-te la planul tau de afaceri ca fiind o formalizare a ideilor tale.


Vei descoperi ca vei fi fortat sa "ceri" bani de la cat mai multi oameni. Afacerile nu apar doar atunci cand exista o idee buna. Ideile sunt in cap, insa finantele sunt acelea care pot pune o idee in realitate. Daca nu ai foarte multi bani in cont, vei si nevoit sa ceri bani de undeva. Poti apela la o banca unde completezi un formluar prin care exprimi ideea ca doresti sa pui bazele unei afaceri; cauta investitori locali care ar putea fi interesati de afacerea ta si nu uita ca poti apela chiar si la familia sau la prietenii tai. 

Comentarii