Hawaii tinteste sa aiba 100% energie regenerabila pana in 2045

Hawaii este pe punctul de a fi primul stat din Statele Unite care si-a stabilit un obiectiv de a genera energie electrica cu ajutorul energiilor regenerabile.

Sub un proiect de lege, Legislatia Hawaiana a declarat, in decursul acestei sapatamani, ca un procent de 100% din electricitatea furnizata va fi una regenerabila pana in anul 2045. Guvernul poate aproba aceasta masura pana la sfarsitul lunii iunie a acestui an, plasand clima si obiectivul acestui stat inaintea oricarui alt stat, si va extinde initiativa hawaiiana pana la mijlocul acestui secol. Aceasta initiativa are drept scop reducerea dependentei de petrol, care genereaza cea mai mare cantitate de energie eelectrica.

Statul Hawaii tine cont de schimarile climatice actuale si are in vedere o conversie a energiilor regenrabile. Scopul statului, in conformitate ccu proiectul de lege, este acela de opri importul de combustibil. Importul de enegie constituie aproximativ 93% din totalul de eneergie, ceea ce face ca facturile rezidentiale electrice sa fie cele mai scumpe din Statele Unite, aproximativ 175% din totalul mediei americane. In acest moment, statul isi are 22% din electricitate furnizatata de energia regenerabila, majoritatea provenind de la cea eoliana si solara.

Hawai este astazi dependent 90%, de combustibilii fosili si 85% de produse alimentare importate. Oceanul poate furniza intr-o zi o mare parte din resursele noastre durabile si chiar in armonie cu mediul marin.

Unul dintre obiectivele proiectelor de retele de energie electrica inteligenta este convingerea oamenilor sa foloseasca energia atunci cand este produsa, adica pe timp de noapte. Jay Griffin, directorul de proiect al Institutului de Energie Naturala din Hawaii, spera sa promoveze cu succes incarcarea aparatelor electronice si a masinilor electrice pe timp de noapte cand se produce multa energie eoliana.


Reprezentantul Institutului de Energie Naturala a specificat ca in zona exista deja o rata de timp de utilizare, insa isi doreste sa gestioneze consumul mai bine, prin diferite modele tarifare si informand oamenii ca exista momente cand productia de energie regenerabila e redusa.

Comentarii