Sindromul burn out

Suntem disperati de control. Oricat de mult ne-am stradui sa facem din asta o chestiune mascata ne da de gol orice detaliu. Suntem nascuti sa guvernam si nu degeaba ne-a lasat divinul sa fim stapani peste toate dobitoacele pana la urma. Doar ca, de la asta si pana la sindromul burn out nu este decat un pas.

Specialistii spun despre asta ca este acel fenomen care tine de obsesia unui control asupra vietii profesionale sau de ce nu chiar si personale. Asadar, ai putea ajunge si tu sa faci asta daca esti genul perfectionist. Ajungi sa fii si obosit cronic si sa nu mai pot face fata doar ca nebunia ta adanceste nevoia.

Obsesia controlului te face sa nu iti doresti sa pasezi anumite responsabilitati catre alte persoane. Nu mai esti capabil sa delegi pentru ca te vei gandi ca nimeni nu poate sa faca mai bine ca tine. Pana la urma si tie ai avea ce sa iti reprosezi asa ca de ce sa crezi in altii?

Si munca prea intensa este cea care dauneaza. Asta pentru ca ajungi in punctul in care fugi de la un task la altul insa rezultatele nu sunt cele satisfacatoare. Unii o numesc lipsa de strategie, altii spun ca tine de coordonarea unor activitati sau pur si simplu sa fii omul potrivit la locul potrivit. Asadar, conteaza extrem de mult sa muncesti cu rost, cu folos.

Spus pe scurt stresul din fiecare zi, acest sindrom denumit de specialisti ca fiind sindromul de tip burn out este si ceea ce afecteaza in special categoria tinerilor muncitori. La asta se adauga de asemenea si categoria adultilor de orice varsta. Doar cae exista si o rezolvare in cele din urma. Stabileste timp pentru tine, momente de relaxare si mediteaza la ce ai de facut. Daca mintea nu iti este limpede ce altceva ar putea sa te ajute sa alegi calea cea mai buna?


Comentarii