Fii mai destept si mai indraznet - ce sa spui la interviul de angajare

Poate ca va suna a falsitate insa cand te arati nu numai entuziasmat insa si incantat de tot ce inseamna munca intr-o anumita echipa tine cont de faptul ca ai mai multe sanse de a reusi sa treci de interviu si sa fii angajat. Exista tot felul de trucuri si fiecare iti va spune o poveste din asta.

Se spune spre exemplu ca in momentul in care iti doresti sa faci pe cineva sa se simta prost sa te uiti fix intre ochii lui. Desigur ca asta inseamna sa pastrezi  un contact vizual, ceea ce este important. Mai departe de atat proabil psihicul si starea in sine sunt acele aspecte care dicteaza in cele din urma ce inseamna sa stii sa ai o energie buna in conversatia cu cel din fata ta.

Iata ce spun expertii in resurse umane despre intrebarile pe care ar putea sa le puna un posibil angajat posibilului angajator:

  • Ce ar trebui sa invat daca ar fi chiar de maine sa incep sa lucrez aici? Asta iti arata motivarea si faptul ca iti doresti sa te implicit tot mai mult, in egala masura cu ceea ce inseamna sa te integrezi in echipa. Pur si simplu ataci cele mai importante aspecte, de la dorinta de a lucra pana la partea de a fi exact acolo unde trebuie.
  • Ce oportunitati am in legatura cu acest job. Desi ar suna la un moment dat ca fiind un interviu pentru angajator o astfel de intrebare de fapt aduce in discutie ceea ce scoate in evidenta initiativa ta de a lucra intr-o echipa. Se arata implicarea clara. 
  • Ce abilitati sunt necesare pentru ca un candidat sa fie admis. O astfel de curiozitate a ta arata ca te incapatanezi sa fii in standardele lor pentru ca iti doresti postul. Efectiv ataci artileria grea pentru ca pui mai presus de toate interesele angajatorului.  
Desigur, nu iti spune nimeni daca va fi un real succes tot ceea ce tine de respectarea unor astfel de pasi. Cu toate acestea sa nu uitam ca acolo unde este interes vine si o reusita. Numai din gandirea pozitiva si tot ai "seva" necesara pentru a fi pregatit psihic pentru ce va urma. 

Comentarii