Transplantul de cap - posibil

Poate ca in lumea moderna nimic nu ar mai trebui sa ne mire. Cu toate acestea cand vine vorba de transplantul de cap se pare ca este un plan de viitor. Exact asa cum se aude, un transplant de cap sau de corp oarecum spus este si sansa de a revolutiona medicina.

Concret, un cercetator si medic italian spune ca isi doreste sa faca marele pas in ceea ce priveste transplantul de acest gen. Stie ca isi asuma un risc enorm, stie ca nu este usor insa prefera sa incerce asa ca in acest moment este in cautare de persoane care sa faca parte din echipa lui.

Oarecum nu ar trebui sa ne mire caci ceea ce tine de transplantul de acest gen nu este la o prima incercare. Prin anii 70 s-a ajuns la un transplant de cap realizat pe maimute, operatie ce intentiona sa transplanteze capul catre un corp sanatos. Pe atunci totul s-a dovedit a fi un fiasco total si asta pentru ca nu s-a reusit ceea ce tinea de ligamente si de legaturi pentru ca maimuta sa isi miste corpul.

De data aceasta se crede ca medicina deja avansata trebuie sa fie si motivul in plus pentru care rezultatele sa fie cele asteptate. Sergio Canavero a declarat public pentru publicatii ca este inca foarte precaut, dar spera ca in decurs de cativa ani nu mai mult de 2 sa se ajunga la o astfel de posibilitate. Pana atunci se cauta cea mai buna solutie. A pune un cap sanatos al celor care sufera de paralizie spre exemplu la un alt corp sau pe scurt spus a face transplant de cap sau de corp este o operatie morbida si cu toate acestea are sanse sa se contureze si pe viitor sa devina o realitate.

Comentarii