Joc politic murdar

Sa mergi la vot este in primul rand respectul pe care il porti pentru faptul ca acum poti sa iti exprimi optiunea. Datoria de cetatean si chiar daca nu ai implementate aspecte de viata civica conteaza in primul rand ca ti se da sansa sa alegi. Traim intr-o tara libera si tocmai pentru asta trebuie sa iti exprimi votul.

Ca o parodie a vietii insa mersul la vot s-a transformat intr-un fiasco. De data aceasta nu am mai vazut autobuze pline cu cetateni mituiti sa voteze insa am vazut spectacol la propriu ale celor care si-au strigat in gura mare oful. Romanii din diaspora sunt revoltati pentru lipsa posibilitatii de a vota. Ce folos sa mai ai acest drept daca este limitat?

Se crede ca toata aceasta poveste ascunde un joc politic pe cat de murdar pe atat de misel si de neiertat. Totusi bine ca va exista si turul doi pentru ca astfel multi ar fi ramas cu un gust amar de a nu fi putut sa isi exprime parerea la vot si sa fi iesit un presedinte ce nu si l-ar fi dorit. Insa nu este cu nimic sigur ca turul doi va fi sau nu la fel sau mai bun.

Parodia la romani continua. Cand ii chemi la vot nu prea vin si cand doresc sa vina nu au cum. Insa chiar si asa responsabilitatea celor care trebuiau sa puna la dispozitie loc si timp pentru votare face ca romanii din strainatate sa fie din nou dezamagiti de tara lor. Ca drept dovada lipsa de unitate ne-a pus si pe primele pagini ale ziarelor strainilor. Inca o data romanii fac un spectacol, isi cer drepturi si scriu o pagina din istorie.

Ramane de vazut ce se va intampla peste doua saptamani, cata batjocura pe banii statului si implicit ai fiecarui roman ce contribuie cu taxe si impozite vom mai avea parte. Dezamagirea unora insa ii va face sa uite ca mai au si tara, un loc acasa, in Romania ce parca nu ii mai vrea inapoi acasa.

Comentarii