Interviu de angajare- top aspecte

Iti doresti un loc de munca decent insa pentru asta trebuie sa tii cont ca fiecare aspect conteaza si dincolo de munca in sine pe care o vei intreprinde tine si de modul in care te prezinti. Ai mai auzit de zicala ca trebuie sa iti vinzi marfa?

Pentru ca acea prima  impresie sa fie una de calitate, pentru a pune pret pe modul in care te prezinti si ce oferi pe scurt tine cont de:

  • Atentie la detalii. CV-ul tau nu trebuie sa contina greseli, nu trebuie sa aiba discordante in stil de genul paragrafrelor care nu corespund cu restul textului si asa mai departe. Daca nu tii cont cel putin de acest aspect este greu de crezut ca o vei face cand vine vorba de alte lucruri. 
  • Vestimentatia este cea care conteaza de asemenea. Nu te astepta sa fii un om apreciat cand vii imbracat ca la piata. Daca pentru barbati este destul de usor sa treaca de la stilul sobru si formal la cel opus femeile pot cadea in panta vulgaritatii. 
  • Strangerea de mana conteaza si ea. Un om hotarat si cu incredere in sine este si cel care iti va stranger mana foarte bine si te va privi in ochi. Nu aceleasi lucru il poti spune de cei care se uita in alta parte ca si cand te-ar ignora. 
  • Trebuie sa ai maniere verbale de asemenea, asta pe langa cele de atitudine si de pozitie. Din acest punct de vedere tine cont ca la interviu nu ar trebui sa discuti politica sau religie. Dincolo de asta nu este elegant nici sa discuti despre salariu inca de la bun inceput. 
  • Partea de gramatica este si ea definitorie. In momentul in care incepi sa vorbesti te definesti practic prin tot ceea ce spui. Si aici trebuie sa pastrezi un stil formal insa sa nu uitam ca cel mai important factor ramane corectitudinea. 
De la haine si pana la comportamnet interviul presupune un complex de aspecte pentru ca fiecare detaliu conteaza si definitia ta este per total. 

Comentarii