Cadouri personalizate prin imprimare serigrafica

Serigrafia este procedeul prin care se poate personaliza un material textil si consta in aplicarea unui strat de culoare sau imprimarea unor imagini pe diferite materiale. Utilizarea acestui procedeu a inceput o data cu anii `70 ca urmare a dezvoltarii chimiei vopselelor si pigmentilor. Ceea ce s-a schimbat de atunci si se afla in continua schimbare nu este procesul in sine ci folosirea celor mai noi materiale pentru serigrafie.
Principala regula care trebuie respectata astfel incat rezultatul final sa fie cel dorit este ca materialul suport sa fie bine intins, sa fie neted.

Metoda este destul de simpla si consta in aplicarea pe material a unui strat de cerneala cu ajutorul unei site. Imaginea imprimata este formata dintr-un numar de puncte care este dat de numarul de ochiuri ale sitei pe care se realizeaza masca. Pentru o rezolutie maxima se utilizeaza cele mai fine site care au maximum 180 ochiuri/inch. Folosirea unor site cu o finete ridicata este limitata de dimensiunile particulelor care fac parte din cernelurile folosite, astfel incat acestea sa treaca prin ochiurile sitei. Pentru majoritatea aplicatiilor este nevoie de o rezolutie cuprinsa intre 120 si 180 dpi.

Un lucru foarte important caracteristic serigrafiei consta in faptul ca grosimea stratului de cerneala este cel mai mare in compartie cu orice alt tip de imprimare. Astfel se pot obtine efecte ce nu pot fi obtinute prin nici o alta tehnica.

Chiar daca este un procedeu de imprimare destul de vechi, datorita calitatii dar mai ales rezistentei, ramane in continuare una dintre cele mai populare metode pentru imprimarea tricourilor.

Tehnologia folosita in acest scop implica o multitudine de operatiuni si materiale, incepand de la pregatirea 
sitei serigrafice si a suportului, pana la stabilirea temperaturii ideale pentru uscare.

Dintre avantajele serigrafiei fac parte: cost redus per articol, rezistenta ridicata la spalare, zgariere si mai ales la raze UV, culorile pot fi controlate pentru a obtine exact ceea ce va doriti, libertate pentru asezarea si stabilirea dimensiunilor imprimeului.

Pentru achizitionare de materiale pentru serigrafie noi va recomandam magazinul picturaonline.ro. Aici gasiti diverse culori speciale pentru textile dar si o gama foarte diversificata de materiale pentru pictura, gravura, sculptura, instrumente de scris si materiale pentru alte hobby-uri.

Acum oricine are la indemana o metoda foarte buna de personalizare a articolelor vestimentare dar mai ales de a oferi cadouri personalizate indiferent de ocazie.

Comentarii