Pillcam si inventia ce salveaza diagnosticarea

Cercetatorii de la Royal Bolton Hospital din Marea Britanie au reusit sa duca la bun sfarsit un proiect ambitios. Este vorba de o pastila spion, numita mai mult decat sugestiv Pillcam. Aceasta va fi cea care ar putea sa ajute la diagnosticare cand in interiorul corpului uman nu se pot depista atat de usor de bolile.

Pillcam nu impune anumite dificultati si se comporta aparent ca si o oarecare pastila. Aceasta se inchide si parcurge un traseu normal pentru orice produs este ingerat. Va ajunge pana in tract si doar presupunem ca va fi eliminata pe cale naturala. Marele sau secret consta in faptul ca dispune de o mica camera incorporata care pe parcursul drumului sau va fotografia pas cu pas ceea ce este in interior.

Capabila sa faca pana la 18 fotografii pe secunda o astfel de pastila scuteste medicii in primul rand cand diagnosticarea. Exista acea aparatura care printr-un tub special si o camera se introduce fie prin intestin fie prin cavitatea bucala pentru a vedea parte din corpul uman. Cu toate acestea nici aceasta metoda nu este una 100% eficienta caci nu poate sa observa tot ceea ce se afla in interior.

Cu marele avantaj de a parcurge tot drumul prin interiorul corpului pastila minune Pillcam este cea care va imortaliza cadrele necesare unei observatii concrete. Asa se face ca tot ceea ce se fotgrafiaza se va stoca prin intermediul unei curele pe care pacientul in sine va trebui sa o poarte. Un mimim de disconfort se pare.

Ramane de vazut cand se va lansa si cand va incepe sa fie un echipament folosit in medicina.

Comentarii