Mituri despre alcool- pe care le stii?

Exista numeroase povesti care ti se vor spune despre alcool; sa creazi sau sa nu crezi? Tine mai mult de realitate si de cum explica cercetatorii asta si pana la urma consumul moderat te tine poate la distanta de  o anumita situatie.

Mituri despre alcool 

Ficatul este ca si programat sa proceseze un pahar de vin sau doua in cazul barbatilor, o halba de bere sau 50 de ml de bautura spirtoasa. Conteaza sa nu depasesti 40% concentratia de alcool pe ora caci deja nu mai vorbim de nimic altceva decat de betie pura. 

De ce spun unii ca alcoolul ingrasa? De fapt nu are legatura cu asta pentru ca in mare parte bauturile alcoolice nu contin cantitati mari de zahar cat sa iti poate deveni un inamic al siluetei. Insa ce este adevarat tine de o pofta de mancare iesita din comun uneori cand consumul de alcool stimuleaza apetitul si sucul gastric. 

Sa combini consumul de alcool cu mancarea pare pentru unii elementul cheie pentru care nu se ingrasa. Fals caci asta nu impiedica cu nimic ca alcoolul sa fie procesat de ficat, sa ajunga in sange si sa isi faca efectele deja cunoscute. In cel mai bun caz daca mananci si nu ai stomacul gol deja este vorba de o ameteala ce intervine mai tarziu si se instaleaza mai usor. 

Si daca crezi ca vinurile dulci sunt indulcite de fapt gresesti din nou. Intr-o forma simbolica, estetica ai putea spune asta insa tine de strugurii din care se realizeaza vinul cei care au savoarea lor aparte, mai dulce. De altfel exista lungi procese in urma carora se produce vinul si tine si de aceste stagii insa un vin care se respecta nu cunoaste ceea ce inseamna adaos de zahar. 

Comentarii