Ce intelege romanul din Ice Bucket Challange

In ultima vreme pe internet circula tot felul de clipuri ce strang mii de like-uri, cu personaje diverse care isi toarna apa in cap la propriu. Asta parca aminteste de celebra vorba sa iti pui cenusa in cap dupa ce faci un anumit lucru. Si asa pare sa fie caci dupa sau de preferat inainte de a face acest gest se doneaza bani unei cauze nobile.

Nimic de zis, doar felicitari. Se pare ca americanii stiu sa puna la punct o strategie de marketing care sa ii mobilizeze pe toti in a dona bani. Se pare totodata ca trebuie sa existe o combinatie intre util si placut pentru a atrage atentia. In  orice caz tine pana la urma de modul in care oamenii sunt atrasi sa faca ceva anume. Dar de ce am urma ca maimutele ceea ce inseamna indemnul altora? De ce nu am face chiar noi ceva, pentru noi. Sunt atat de multe cauze nobile si in Romania, situatii care au nevoie de fonduri pentru a realiza ceva bun pentru comunitate.

Un singur exemplu am vazut pana acum si pare demn de apreciat mai mult decat altii, cel al unei vedete care culmea a si trait o perioada in America. Indemnul acesteia cu galeata cu apa suna cam asa: "am adapatat versiunea pentru Romania, doneaza si tu". Ori asta inseamn sa stii ca nu esti original insa cauza poate duce in cele din urma la efecte benefice pentru o intreaga comunitate de oameni.

Indiferent de acest caz sau nu ce au inteles romanii din toata provocarea cu galeata de apa este de fapt spectacolul online. Si mai cu seama apreciem ca oameni de orice nivel au ajuns sa faca asta, cred ca mai lipseste presedintele. Insa pentru Romania cand?

Comentarii