Nu-mi plac tantarii, dar m-am interesat despre ei

Tantarii nu sunt pe placul nimanui. Sunt enervanti la culme si in sezonul cald sunt cei care se inmultesc mai repede decat ai crede, cu un scop clar in viata lor de a pisca si a se bucura de sangele uman. Nu-mi plac, dar m-am interesat de ei caci trebuie sa le fie un punct sensibil:

  • Tantarii sunt purtatori de boli. Exista un adevar in acest lucru caci marea majoritate a acestora vine cu un microb clar. Diferenta consta si in sistemul imunitar al fiecarei persoane insa si la faptul ca din punct de vedere medical tantarii sunt daunatori si contaminati intr-o mica masura. Virusul West Niles este spre exemplu cel care da batai de cap. 
  • Tantarii nu sunt la fel si asta nu numai din perspective microbilor pe care ii poarta si ii imprastie. Se pare ca singura asemanare intre speciile lor se refera la faptul ca femelele inteapa si se hranesc cu sangele uman. 
  • Usturoiul alunga nu numai vampirii ci se pare ca are efect si fata de tantari. Gresit, spun specialistii care avertizeaza ca nu existe cercetari care sa fi spus cu certitudine ca usturoiul tine departe tantarii si ai putea sa iti faci singur rau. 
  • Prefera pe cei cu sange dulce. De fapt tine de PH-ul pielii si au o preferinta pentru cei mai putin sanatosi. Spre exemplu vor prefera oricand o persoana care emana mai mult dioxid de carbon. Sau de cei care transpira mult si un miros specific al unei persoane lor li se pare mai apetisant. 
Cum scapi  de ei? Se pare ca alta solutie decat spray-urile si cremele speciale nu prea exista. Bine macar ca nu sunt cu miros sau texturi care sa necesite un compromis. 

Comentarii