Ai grija de bateria laptopului tau

Avem tendinta de a ignora anumite detalii care de fapt pot face o mare diferenta. Din usurinta de a folosi laptopul oricand si oriunde uita sa inlaturi bateria cand alimentezi laptopul la priza. In timp iti vei da seama ca bateria nu va mai tine la fel de mult timp ca inainte.

Cateva sfaturi pentru cei care au nevoie sa intretina bateria laptopului:

  • Expunerea la temperaturi mari. Cazurile cele mai comune se refera la cei care prefera sa isi foloseasca laptopul in pat, tinut pe picioare, pe perna. In astfel de cazuri temperatura ridicata devine un inamic ce poate afecta bateria pana cand aceasta nu va mai rezista. Si in plus daca si acele zone laterale de obicei se acopera risti sa arzi si componente din laptop. Se recomanda o masa speciala pentru laptop si un cooler. 
  • Daca nu se foloseste bateria ar fi bine sa se pastreze la loc racoros, la temperatura camerei, departe de razele soarelui sau de umiditate. 
  • Nu pastrati bateria in laptop daca aceste este conecta la priza si intentia nu este aceea de a incarca bateria. 
  • Descarcati bateria cel putin o data pe saptamana chiar daca obisnuinta este aceea de a folosi alimentarea direct de la priza. 
  • Exista si setari de care sa tineti cont ca un truc pentru ca bateria sa reziste mai mult. Asta si in functie de ceea ce faceti concret la laptop, timpul de utilizare. 
Nu in cele din urma trebuie sa existe si o responsabilitate a modului in care se utilizeaza laptopul si bateria implicit. De la simpla atasare sau scoatere a bateriei si pana la modul si timpul de incarcare ai putea ignora simple detalii care in cele din urma  iti vor afecta calitatea device-ului. 


Comentarii