Egalitate doar de suprafata

Credem ca dupa ani de eforturi si indrazneala a femeilor am ajuns sa fim egali. Desi barbatii sunt sexul tare femeile nu se lasa mai prejos. Am schimbat ordinea lucrurilor, am ales sa lasam tatii acasa sa ne creasca odraslele, am permis ca femeile sa patrunda in medii in care se credea ca forta masculina stapaneste. Cu toate acestea nu am schimbat perceptia, conceptiile pe care le avem fata de femei, fata de barbati.

Cand vine vorba de imaginea in societate o femeie ar avea nevoie de un barbat sa fie o doamna. Un barbat doar se maturizeaza si primeste titulatura de domn. Femeile nu isi permit sa se prezinte in public cu alti barbati de teama interpretarilor insa barbatii isi permit sa se inconjoare de femei. Oricum, va fi gasit sarmant si placut la vorba.

Cand vine vorba de interpretari femeile sunt percepute cu o falsa egalitate fata de barbati. Cum sa isi permita acestea sa nu faca copii? Ar fi o dovada de egoism total; in schimb partnerii lor pot spune scuza lipsei de timp. Cum se poate ca o femeie sa nu aiga grija de casa sa, de curatenie? Barbatul va fi vazut doar ca un copil mare ce trebuie rasfatat. Ba nu are timp, ba este prea ocupat in orice caz mai putin se pune eticheta de neingrijit sau iresponsabil.

Si cand vine vorba de atitudine exista din nou o problema. In incercarea de a se impune o femeie va fi vazuta ca aroganta sau agresiva in vorba in timp ce un barbat va fi apreciat ca stie sa puna punctul pe "i" si are calitati de lider. Ca sa nu mai spunem de greutatea corporala- caci desi de ambele parti sunt rautati ce se adreseaza femeile resimt o mai mare presiune a societatii, a celor din jur.

Pretindem egalitatea insa totul este doar de suprafata.

Comentarii