Detalii care te schimba tot

Daca un simplu accesoriu poate schimba o intreaga tinuta un mic detaliu va face o mare diferenta. Simplul fapt ca te vei plimba in picioarele goale prin iarba iti poate schimba starea, te poate calma. Pe cat de simplist pe atat de benefic pentru sanatate un astfel de moment te ajuta sa te regasesti, sa te echilibrezi. Iata o lista a efectelor placute pe care le are "impamantarea" asa cum se numeste acest proces.

In primul rand mersul pe jos inseamna sa te simti bine, sa uiti de griji si mai ales confortul de a simti cum iarba iti mangaie talpile se vor elibera endorfinele in organism astfel ca acele persoane care se vor bucura de astfel de plimbari ajung sa fie mai putin depresive, mai putin stresate cu pana la 62%. Cum spuneam, lucrurile mici fac diferenta astfel ca din stresul si rutina cu care te confrunti o iesire in natura te poate calma.

In al doilea rand se pare ca un astfel de "tratament" functioneaza ca atare si cand vine vorba de insomnii acestea se trateaza cu usurinta. Nu degeaba se spune ca pentru un somn linistit se recomanda o plimbare in aer liber.

Pana si cea mai putin placuta parte inseamna un avantaj pentru tine. Stii si tu acele momente cand pasind prin iarba dai de o planta uscata sau de o movila de pamant, de denivelari care nu iti fac placere cand le vei simti fara atenuare de soc. Dar de fapt se pare ca astfel de aspecte sunt favorizante pentru reflexoterapia de care avem parte; cu fiecare mica intepatura in talpa cand vom pasi in iarba se activeaza muschii din zona si centrii nervosi.

Si desi sunta a stil hippy multi cred si in conexiunea ce se leaga cu natura. Energia de care avem parte. Oarecum in concret exista un sambure de adevar pentru ca organismul contine in mare parte apa si astfel devine un bun conductor- putem avea acea conexiuen de energii. Dar totul porneste in primul rand de la ideea de a crede in asta.

Comentarii