Ce sa nu faci intr-un bar

Viata sociala ne defineste. Pe cat dce extrovertiti sau introvertiti suntem pe atat de bine ne vor vedea altii sau nu. Ori cand te afli intr-un loc public nu este de ignorat ca sunt aspecte care bat la ochi. Asa cum nu este politicos sa insisti butonand telefonul in timp ce vorbesti cu cineva- un articol interesant de pe costinel.com arata ce inseamna dependenta de telefon- cand te afli intr-un bar nu tratezi barmanul ca si cand ar fi de joasa speta ca sa te serveasca.

Din sirul de aspecte pe care nu ar trebui sa le faci intr-un bar nu uita ca nu ar trebui sa fluturi banii insistent pana cand vei atrage atentia barmanului. Si in plus nu vei tipa pana cand te lasa plamanii. Cel mai politicos si mai eficient mod este sa faci contact vizual cu el pana cand acesta reuseste sa ajunga in dreptul tau. Nu esti singurul care asteapta ceva.

Nu este o regula sa primesti o bautura gratis, chiar si cand ai consumat destul de mult. Si daca se intampla asta nu ar trebui sa uiti de un bacsis care sa onoreze modul in care ai fost servit. Este destul de comun si in egala masura de prost gust sa astepti sau chiar sa ceri ceva de baut, gratis.

Si pe principiul clientul este cel care isi face singur probleme nu ar trebui sa uiti de locul in care te afli. Respecta specificul localului si nu te avanta spre ceea ce nu stii astfel ca ai dori sa eviti bauturi complicate, complexe cand bautura casei este berea. Si in egala masura ti-ai dori sa nu lasi pe altii sa aleaga- nu spune barmanului "alege tu" daca esti pretentios la gust.

O iesire reusita este definita si de doza de responsabilitate cu care tratezi totul. Este mai usor sa dai vina pe altii si totusi vina iti apartine in primul rand tie.

Comentarii