Masuri privind mancarurile cu E-uri

Romanii citesc etichetele produselor in masura in care inteleg ce anume contin. Denumirile dificile fac ca in cele din urma sa se lase pagubasi pe romaneste. Insa se pare ca in viitor va fi mai usor sa remarcam acele produse la rafturi care contin E-uri. O masura care va ajuta la propriu orice roman sa aleaga ce sa consume.

Un studiu recent arata ca 80% din romani s-au educat in timp in nevoia de a citi eticheta produsului. De la data expirarii si pana la ce contine un produs totul conteaza insa pentru 8 din zece oameni este greu de inteles pe ce treapta se situeaza respectivul produs. Ce cred romanii ca fiind solutia optima in acest caz:

  • 25% din romani cred ca scrisul mai mare pe etichete ar ajuta sa se descifreze mai bine. Pana la urma tine si de timpul pierdut in a citi etichetele. Nu ne permitem sa pierdem atat de mult timp pentru fiecare produs in parte. 
  • 69% considera ca o firma specializata pe aceasta tema ar trebui sa ajute mai mult, astfel ca fiecare consumator in parte ar avea un ajutor de nadejde. 
Care ar fi diferenta cand vine vorba de produsele marcate special la raft? Pana la urma tine nu numai de educatia alimentara insa si de bugetul pe care il aloca fiecare roman pentru acest segment. Ori avand in vedere ca de multe ori alimentele mai putin sanatoase pentru ca un continut mare de conservanti si E-uri lumea prefera sa cumpere ce isi permite si cu mai putina atentie pentru ce spune eticheta intr-o oarecare masura marcarea in mod special a alimentelor ce contin E-uri va fi prea putin importanta. 


Comentarii