Cele mai frecvente probleme ale dintilor

Ce ar trebui sa stii despre ingrijirea dintilor

Pentru intretinerea dintilor, zilnic trebuie sa urmati mai multi pasi. Cei mai obisnuiti sunt bineinteles periajul dar si folosirea atei dentare. De asemenea si dieta sanatoasa face parte din acest proces. Nu uita sa mergi periodic la control. De cele mai multe ori, o care poate cauza mai multe probleme. Totusi, cu tot cu folosirea acestor metode, sunt o serie de probleme care pot aparea. Dintre ele amintim de gingivita, carii, probleme ortodontice, edentatiile.

Vom incerca sa determinam in continuare motivele aparitiei acestor probleme.

Gingivita

Gingivita apare in cele mai multe cazuri din cauza unor depuneri de tartr. Nu exista din pacate metode de oprire a acestui proces fiziologic. Pentru a scapa de aceste depuneri s-ar putea sa fiti nevoiti sa treceti pe la medicul dentist de mai multe ori. Actiunea se numeste detartraj si se efectueaza in functie de cantitatile de tartru ce se depun. Puteti apela cu incredere pentru acest detartraj la www.doctoraminov.com

Daca nu se efectueaza acest detartraj, poate aparea gingivita. Deasemenea, in cazuri mai grave, aceasta poate duce la boala paradontala.

Caria dentara

Cariile apar din mai multe motive, atat la dintii temporari cat si la cei definitivi. Cand vine vorba de cariile la dintii temporari, copiii sunt cei care le intampina. De cele mai multe ori igiena este de vina insa avand in vedere ca dintii se vor schimba, problema nu este chiar asa de grava, ca in cazul dintilor definitivi. La adulti, intervine atat lipsa igienei cat si anumite vicii cum ar fi fumatul.

Problemele ortodonice

Pentru a evita aparitiile unor probleme ortodonice la maturitate, copiii sunt cei vizati pentru controale. Cel mai indicat este ca parintii sa mearga la un medic dentist pana varsta nu este prea mare. La o varsta fragede, dintii crescuti inghesuiti, spatierile sau forma anormala a arcadelor pot fi rezolvate/ indreptate. Bineinteles, asta nu inseamna ca adultii nu pot purta la un moment dat aparat dentar pentru a-si indrepta dintii cu probleme.


Comentarii