Obiceiuri de igiena care nu fac bine

Suntem obisnuiti si educati sa avem grija de aspectul nostru, sa ne ingrijim si nu numai pentru ca asa trebuie ci pentru ca in cele din urma ne face sa ne simtim bine. Si totusi in randul acestor obiceiuri sunt si unele care parca fac mai mult rau decat bine. Nu, nu trebuie sa facem economie la apa si sapun ci doar sa fim atenti la frecventa cu care ne spala m. Cat sa fie asta de hilar?

Gelul antibacterian se pare ca usuca pielea exagerat de tare si in plus aduce o modificare de hormoni. Din cauza triclosanului aparent. Exista totodata si un mit conform caruia orcium orice sapun va curata suficient cat sa nu insisti pe produse antibacteriene. Daca toata lumea ar gandi astfel cu siguranta ca s-ar ajunge la faliment in acest segment. Si totusi spunem noi, decat deloc mai bine si un astfel de gel de curatare.

Sa te speli pe par in fiecare zi. Sa ne intelegem, nu spune nimeni ca anumite domenii sunt de asa natura incat sa impuna spalare frecventa. Insa pe principiul ce-i prea mult strica se pare ca parul se va ingrasa de fapt din ce in mai mult si mai repede, stimulandu-se o si mai mare secretie de sebum. Daca la inceputul anilor 1900 se recomanda asta tindem sa credem ca fusese o metoda de a spala la propriu imaginea femeielor caci nu se justifica o spalare atat de frecventa.

Nu in ultimul rand lupta cu acneea se pare ca nu este de gluma. Primul gand este de a folosi acele produse usor accesibile insa se pare ca in 80% dintre cazuri problema se amplifica si nu dispare. Pe principiul trebuie tratata sursa si nu efectul.


Comentarii