Parchez unde vreau si cum soferii isi fac singuri legea

Avem prea multe masini, prea putine locuri de parcare. Avem prea multi soferi, prea putine legi. Dam vina pe o lipsa de organizare cand in cele din urma ne dam seama ca tine de fiecare dintre noi sa facem ceva, sa schimbam ceva. Se intampla oriunde in lume. Sa parchezi nu gresit ci intr-un loc in care pur si simplu blochezi si deranjezi pe altii. Cum iesi din aceasta situatie? Caci nu poti decat sa iti faci singur legea si dreptatea.

In Rusia s-a initiat o companie a celor care incearca sub o forma sau alta sa aduca o ordine in legile de parcare. Legile nescrise desigur. Activistii iti pun o bulina pe masina in semn de protest. "Parchez cum vreau, nu-mi pasa de voi" este mesajul pe care orice masina parcata mai putin bine il va avea. Este o rusine publica, este un prim semn in a arata ce merita soferul in cauza.

Poate insa o simpla avertizare si un astfel de mesaj sa prestabileasca o ordine? Greu de spus insa nu este totusi placut sa atingi orgoliul celor care se considera "curati" din toate punctele de vedere. Legal nu sunt invinuiti. Moral lasa de dorit. Insa de fiecare data exista o explicatie pentru astfel de situatii. Cea mai frecventa scuza este lipsa locurilor de parcare. Si ai patit si tu sa ajungi intr-o cauza disperata de a nu avea unde sa parchezi. Si totusi, nu se recomanda sa facem sport zilnic? Cu ce ar strica daca nu vei parca chiar in fata magazinului unde urmeaza sa intri? Ce ar fi rau sa parchezi unde gasesti loc chiar daca asta inseamna sa parcurgi o distanta pe jos?

Si totusi, cu activisti care s-au postat in locurile in care soferii cu mai putin bun simt incercau sa parcheze, cu buline pe masini se pare ca nu au existat plangeri legale in acest sens. Ar putea totusi sa mearga aceasta varianta.



Comentarii