Despre lume si viitor

Sfarsitul lumii a fost prezis de atat de multe ori pana acum incat nimeni nu mai crede. Exact ca in povestea micului mincinos cand striga "vine lupul" oamenii au tendinta de a trece nepasatori pe langa prezicerile oamenlor de stiinta. Unii se incred doar in ceea ce religia spune. Daca nu vine sub semnatura de prezicere divina nu credem.

Chiar daca vine sau nu sfarsitul lumii se anunta schimbari. Revista "Futurist" urmeaza parca o traditie in acest sens si publica prezicerile despre lume in viitor:

  • Vom invia ceva specii de animale disparute. Suntem deja la capitolul de animale protejate prin lege pentru ca sunt pe cale de disparitie insa iata viitorul este aproape si acea cale se termina. Insa nu suna totul atat de dramatic de vreme ce vom putea readuce anumite specii. De exemplu porumbelul voiajor.
  • Populatie scazuta si saracie. Se crede ca pana in anul 2020 populatia va inregistra cote tot mai scazute insa si in ceea ce priveste bogatia. Chiar daca asta nu inseamna ca societatea va disparea cu siguranta ca PIB-ul va fi unul mic si nu vor mai fi sanse sa creasca. 
  • Mediul ne va anticipa orice miscare. Incorporata in mediul fizic capacitatea de a transmite informatii este la un alt nivel. Viitorul suna a SF.
  • Vom sti cu mult inainte daca suntem predispusi la boli grave. Si nu este doar gena mostenita. Vom ajunge sa fim atat de avansati in lumea medicala incat bolile rare si grave sa fie din timp tinute sub control pana cand sa se arate. 
  • Fara cumparaturi ci inchirieri. Se pare ca in viitor vom gasi tot mai utila cazul imprumutului pe termen lung sau scurt decat sa detinem anumite bunuri, ceea ce se refera nu numai la piata auto insa si la carti sau haine. 
Cum suna viitorul? Mai mult decat interesant. Ramane sa vedem in ce masura se vor adeveri aceste idei. 

Comentarii