Programele de internship- primul pas spre mediul muncii

Popular in alte tari, in ultimii ani adoptat si de Romania, programele de internship au devenit o metoda eficienta pentru ambele parti, atat pentru companii cat si pentru viitorii oameni care vor intra pe piata muncii. Cui se adreseaza? Tuturor studentilor care isi doresc sa munceasca, sa acumuleze experienta si timpul le permite.

Cum functioneaza mai exact programul? Cerintel pot sa difere insa punctul comun il reprezinta vointa si acceptabilitatea celor dintr-o companie. De obicei un program de scurta durata care poate varia de la cateva luni in timpul anului univerisitar la perioada de vara. In prima faza se poate sa nu fie un job platit si poate acest lucru sta la baza deciziei de a nu se obosi mai exact cu o astfel de experienta.

Cu un numar de novici in ale meseriei indiferent despre ce tip de internship job este vorba treptat treptat se va rezuma lista la cei mai buni care au si posibilitatea de a se alege cu un contract in acea firma pana la urma. Castiga cel mai bun este regula de baza. Si chiar daca nu vei avea o astfel de oportunitate tot nu ai pierdut timp caci recomandarile sunt bune la CV pentru o alta ulterioara angajare.

Ce se castiga? Concret mai putini bani insa experienta este cea de baza. Multi dintre studenti au cunostintele a ceea ce au invatat insa practica face diferenta. Lucrand in mijlocul profesionistilor, luand pulsul pietei de munca real si concret inveti sa te adaptezi la mediu, la cerinte, sa faci fata inca de acum la ceea ce implica un job. Te formezi si inveti atat despre tine ca si disponibilitate cat si despre job.

Cu un mare plus pentru cei care vor avea nevoie de prim pas pentru momentul in care se vor angaja programele de internship sunt la mare cautare.

Comentarii