Alimentatia de tip junk food si cum sa tii control sanatatii


Toata lumea stie ca mancarea de tip fast food nu este una sanatoasa. Insa pe cat de nesanatoasa pe atat de gustoasa. Tocmai conceptul in sine atrage; te grabesti, faci mai multe actiuni in acelasi timp si cu munca si stresul din viata ta este mult mai usor sa servesti ceva intre timp. Dar fast food inseamna junk food pentru ca nu aduce acel aport necesar de vitamine zilnic, pentru ca au in continut tot felul de compusi care aduc savoare insa nu si un beneficiu pentru sanatate. 

Ce se intampla in mod concret? Cand consumam alimente de tip junk food, grasimi care nu sunt ceea ce organismul are nevoie se produce o intrerupere, un blocaj intre hormonii pe care organismul ii secreta, care ar trebui sa ajunga la neuroni. Din cauza trigliceridelor, grasimile din astfel de alimente acest proces nu se intampla. Poate suna banal pentru multi, lipsit de importanta la inceput. 

Partea buna este ca atat timp cat suntem constienti de ceea ce inseamna alimentatia se poate ca un echilibru sa se produca. Este destul de tentant sa consumi produse din categoria de tip fast food insa moderatia ar trebui sa vina in prima faza ca echivalentul grijei fata de starea de sanatate si asta pe termen lung. In ceea ce priveste partea concreta de a asigura necesarul organismului cercetatorii au descoperit ca uleiul de peste poate restabili echilibrul. 

Cunoscut pentru efectele sale benefice intr-o arie larga uleiul de peste este bogat in acizii grasi de tipoemga 3, absolut necesari pentru un ritm normal al organismului. Asa cum aportul de vitamine si minerale vine intrun procent din alimentatie la fel si acesti acizi se regasesc in diverse produse. Insa cand interestul cumparatorului se reduce la a cumpara mancarea de la fast food se risipeste doza de sanatate de care constient ai nevoie. 

Comentarii