Se anunta schimbari: carti de identitate biometrice

Conform planului incepand cu anul viitor cartile de identitate nu vor mai fi asa cum toti le stim ci intr-o varianta noua, imbunatatita, biometrice. Ce presupun acestea? Sa includa un cip si o amprenta digitala. Pe cand unii spun ca totul este aberant, ca nu exista o nevoie de astfel de schimbare si ca banii de investitie are putea si ar trebui redirectionati in alte domenii specialistii sunt de o alta parere.

Considerate a fi un plus pentru tot ceea ce inseamna siguranta noastra si prevenirea furtului de identitate. Si spre deosebire de cartile de identitate pe care toata lumea le stie in varianta de acum schimbarile nu sunt foarte mari ca si format. Amprenta este partea de noutate, cea care impreuna cu fotografia for deveni informatii stocate care sa faca identificarea unei persoane mai sigur si eficient, fara risc de posibil de furt in acest sens.

Ce ne facem daca pur si simplu din varii motive vom refuza astfel de carti de identiate? In prima faza o astfel de schimbare nu este necesara astfel ca totul trebuie sa vina treptat pentru ca lumea sa se obisnuiasca. Si daca esti in faza in care trebuie sa iti schimbi actul de identitate poti opta pentru varianta ca si pana acum sau cea biometrica.

Multi spun ca este clar o incalcare a drepturilor omului si mai mult decat atat Comisia pentru Drepturilor Omului deja s-a declarat cu un vot nefavorabil. Insa nu se stie ce va fi pe mai tarziu. Iar din punct de vedere religios nu numai ca exista un scepticism ci o condamnare. Legatura care se face cu cipul se traduce oarecum intr-o corelatie cu raul.Si cum multi militeaza cu aceeasi parere de aceea introducerea unor astfel de carti de identiate nu este una obligatorie.

Ne da impresia ca usor usor lumea se tranforma si digitalul, tehnologia va inlocui multe din actiuni. Pana la urma nu este ea menita sa ne ajute, sa ne imbunatateasca viata?

Comentarii