Meniul de Paste- carne de miel...sau de cal?!


Scandalul care a isterizat autoritatile si a adus o alta bila neagra pentru Romania aduce mai multe griji pentru consumatori. Cu gandul ca vin sarbatorile pascale si consumul de carne in special de miel va fi la cote ridicate toti se gandesc cum ne vor pacali vanzatorii cu carne de...cal. 

Scandalul a fost inlocuirea carnii de vaca cu cea de cal insa numeroase sondaje aparute dupa acest incident anunta o scadere alarmanta a consumatorilor in ceea ce priveste increderea de a mai consuma carne si de a fi siguri ca eticheta produsului este adevarata. Astfel ca multe voci din randul consumatorilor se intreaba daca pana la urma orice tip de carne este cu un amestec de carne de cal.

Daca e insa sa ne interesam de carnea de cal, aceasta este la fel de sanatoasa ca oricare alt tip. Medicii spun ca aceasta contine acizi esentiali pentru organism, este o carne de consum recomandata insa atentie, ca in cazul oricarei alt tip se impun niste reguli. Prospetimea ei, fragezimea, sa provina de la un animal care nu a fost bolnav si in carnea careia sa se gaseasca reziduuri de medicamente sunt doare cateva din problemele unui consumator. 

Probabil gandul de a consuma carne de cal este unul mai putin obisnuit, chair respingator pentru unii. Suntem obisnuiti cu carne de pui, de miel, de porc si lista se termina. Nici gandul ca si carnea de cal este consumabila nu ajunge insa sa nu mai cumparam nu este solutia.

Amintind de scandalul cu carnea de pui injectata cu hormoni se pare ca totul a trecut, cu mici scaderi ale vanzarilor se pare, posibil a celor care au deschis ochii si au realizat ca a cumpara direct de la crescator este poate si mai ieftin si garantat mai buna. Exista oare in toate un astfel de interes? Consumatorul are pana la urma ultimul cuvant caci fara consum nu este vanzare, profit si intreaga industrie.

Comentarii