Scandalul care a isterizat autoritatile si a adus o alta bila
neagra pentru Romania aduce mai multe griji pentru consumatori. Cu gandul ca
vin sarbatorile pascale si consumul de carne in special de miel va fi la cote
ridicate toti se gandesc cum ne vor pacali vanzatorii cu carne de...cal.
Scandalul a fost inlocuirea carnii de vaca cu cea de cal insa
numeroase sondaje aparute dupa acest incident anunta o scadere alarmanta a
consumatorilor in ceea ce priveste increderea de a mai consuma carne si de a fi
siguri ca eticheta produsului este adevarata. Astfel ca multe voci din randul
consumatorilor se intreaba daca pana la urma orice tip de carne este cu un
amestec de carne de cal.
Daca e insa sa ne
interesam de carnea de cal, aceasta este la fel de sanatoasa ca oricare alt
tip. Medicii spun ca aceasta contine acizi esentiali pentru organism, este o
carne de consum recomandata insa atentie, ca in cazul oricarei alt tip se impun
niste reguli. Prospetimea ei, fragezimea, sa provina de la un animal care nu a
fost bolnav si in carnea careia sa se gaseasca reziduuri de medicamente sunt
doare cateva din problemele unui consumator.
Probabil gandul de
a consuma carne de cal este unul mai putin obisnuit, chair respingator pentru
unii. Suntem obisnuiti cu carne de pui, de miel, de porc si lista se
termina. Nici gandul ca si carnea de cal este consumabila nu ajunge insa
sa nu mai cumparam nu este solutia.
Amintind de scandalul cu carnea de pui injectata cu hormoni se
pare ca totul a trecut, cu mici scaderi ale vanzarilor se pare, posibil a celor
care au deschis ochii si au realizat ca a cumpara direct de la crescator este
poate si mai ieftin si garantat mai buna. Exista oare in toate un astfel de
interes? Consumatorul are pana la urma ultimul cuvant caci fara consum nu este
vanzare, profit si intreaga industrie.
Comentarii