Criza de 40 de ani, filmul comedie care sparge tiparele


Cand a fost ultima oara cand ai avut un film bun? Cand ti-ai facut timp de un film ce anunat o cria a varstei si in special al femeii gandeste-te sa incerci "This is 40". 

Inceputul anului a adus aceasta noua premiera si in Romania, un film in regia lui Judd Apatow. Si isi merita titlul de comedie caci desi mai lung decat te asteptai are o poveste de viata in care multi se regasesc. Este initial o familie tipica, cu 2 copii, oameni care au ajuns la 40 de ani si intampina dar nu din cauza varstei tot felul de probleme.

El un pasionat de muzica nostalgica are o casa de discuri cu ceva probleme financiare de care sotia nu stie. Ea neaga varsta, fumeaza pe ascuns si iti tine controlul aspectului fizic si al sanatatii lucru pe care incearca sa il insufle si sotului.

Ce aduce nou asadar acest film? Este plin de culoare prin complicitatea intrigei, bazata pe familiile celor doi, de ambele parti divortati si recasatoriti. Ajung in punctul in care vor mai avea un copil, ceva bulversant caci intervine ideea ca vor fi obligati sa ramana impreuna.

Partea la care va pierde putin din atentia publicului este durata filmului, 134 de minute cu mici momente cand te gandesti ca actiunea lipseste. Dar compenseaza cu idei bune explorate, tripletii tatalui personajului principal de exemplu. 

Fanii Paul Rudd, Leslie Mann si merita de amintit si Megan Fox vor fi incantai cu siguranta. Iubirea regasita, sfarsitul romantic fac din acest film unul cu de toate: sare si piper, palpitant si cu povesti din viata, un film care desi este categorizat peste cei de peste 15 ani este un film de familie.

Ideea in sine se rezuma la faptul ca acolo unde nu este chimie intre oameni, dincolo de cuvinte, gradul de rudenie sau varsta lucrurile vin fortat si fara efect. Dar toleranta, intelegerea si constientizarea sufletului omului dincolo de obligatiile de familie refac ceea ce oricine isi doreste, un echilibru emotional. 



Comentarii