Aveti grija cu furtul de identitate

Una din chestiile pe care le-am aflat astazi a fost aceea ca atunci cand intra pe Internet oamenii se expun riscului de a li se fura identitatea, prin asta intelegand parole, date personale si alte informatii, care le vor permite unora sa-ti usureze conturile, de exemplu, sau sa-ti aduca alte deservicii.

Pentru a evita aceste situatii, persoanele trebuie sa isi creeze parole cat mai puternice, dar si sa fie atente la ce informatii posteaza.
In niciun caz nu trebuie sa apelati la urmatoarele parole, care au fost cele mai folosite in 2011, 123456, 12345678, abc123, 111111 si qwerty.

Persoanele care se pricep pot accesa conturile bancare si conturile de pe retelele sociale doar de pe smartphoneuri, insa cu toate acestea 62% dintre cei care detin un astfel de gaget nu le paroleaza.

68% dintre cei care au conturi pe retelele de socializare isi fac publica ziua de nastere si 18% dintre ei isi posteaza numarul de telefon.

Un sfat foarte important ar fi ca oamenii sa se inscrie la un serviciu de protectie impotriva furtului de identitate si sa aiba mai multa grija la ce posteaza pe Internet, pentru ca totul se poate intoarce impotriva lor intr-o zi.

Comentarii