Ce înseamnă Pagerank?

Pagerank sau tradus din engleză, Rangul Page este un algoritm de analiză al hiperlegăturilor din Internet, folosit de motorul de căutare Google pentru a oferi o pondere fiecărui element dintr-o mulţime de documente interconectate prin hiperlegături, cu scopul de a măsura importanţa fiecăruia dintr-o mulţime.

Articole Recomandate - (4)

Dacă eşti blogăr, recomandă-mi articolul tău, aici, pe Facebook - @Şotropa Eugen sau Twitter @OigenShow.
Dacă eşti cititorrecomandă-mi un articol care ţi-a plăcut, aici, pe Facebook - @Şotropa Eugen sau Twitter @OigenShow.

Blogroll-ul meu pe care îl citesc zilnic, este probabil unul dintre cele mai interesante din blogosferă. Credeţi-mă pe cuvânt, pentru că nu îi citesc degeaba. Merită.

Oficial: Astăzi, 28 Iulie 2011, cele mai bune articole scrise de confraţii mei "blogosferici" sunt:

Comunicare şi retorică

Vreau să evit confuzia printre cititori, şi vreau să vă explic de la început că retorica (latină - rhetorica, greacă - rhetorike, franceză - rhetorique şi italiană - retorica) a cunoscut mai multe conotaţii în timp:
- disciplina care studiază procedeele vorbirii frumoase, ale elocvenţei;
- arta de a vorbi frumos;
- oratorie, elocvenţă;
- declamaţie emfatică, lipsită de un fond serios de idei, discurs pompos;
Termenul "retor" şi "retorism" desemnează elocvenţa seacp, vorba goală, lipsită de idei.

Promo genial - Galaxy S II

Băieţii de la Samsung ştiu ce înseamnă o reclamă epică aşa că nu au stat pe gânduri şi nici nu s-au zgârcit la crearea ei.

Puţini ştiu că mişcarea degetelor poate crea un trend, o artă sau ... o reclamă epică (sau epică în devenire).
Prea multă vorbă strică, aşa că vă las să vă delectaţi ochii cu o reclamă originală, uimitoare şi creativă.

Muşchi şi cultură pe o bancă

Mesaj către cititoarele blogului meu:
Băiat cu muşchi şi inteligenţă, descoperit pe o bancă în România. DA! Este adevărat. Şi muşchi şi cultură, ambele la pachet, simultan şi deodată.


E paradoxal, ştiu şi eu asta, cum e şi la fete, este imposibil să fi blondă şi inteligentă. Noi românii suntem buni la toate, cei mai tari şi asta se vede şi din poza de mai jos. Mă gândesc că ori se face că citeşte, ori e singurul incult cu inteligenţă şi muşchi.

Articole Recomandate - (3)

Dacă eşti blogăr, recomandă-mi articolul tău, aici, pe Facebook - @Şotropa Eugen sau Twitter @OigenShow.
Dacă eşti cititorrecomandă-mi un articol care ţi-a plăcut, aici, pe Facebook - @Şotropa Eugen sau Twitter @OigenShow.

Internetul în România

Îmi amintesc că în 1998 descopeream prima dată computerul şi odată cu el Internetul. Aveam aproape 9 ani şi îmi strângeam banii de cheltuială primiţi de la părinţi pentru a sta o oră sau două la "sala de net".

Jucam Counter-Strike şi Half-Life, intram pe Mirc şi rămâneam interesat de fiecare pagină web pe care o descopeream. De atunci până în 2011 au trecut 13 ani, timp în care am văzut cum evoluează tehnologia. În 2004 dacă nu mă-nşel văzusem într-o revistă IT, mega-apariţia hard-disk-ului de 500 GB. Era pentru mine apogeul evoluţiei tehnologice.

Manipulare în masă

Mulţi se îndoiesc că ar putea să existe mecanisme de manipulare la scară largă. Alţii rămân indiferenţi, pe motiv că acest lucru este nesemnificativ şi sunt alte lucruri mai importante pe care trebuie să ne axăm.

Unii cer probe, şi chiar dacă le găsesc le neagă. Reacţionăm cum am fost programaţi, ca să negăm programarea. Bernard Levin dezvăluie în cartea sa "Time Perspective and Morale" cum sunt utilizate aceste mecanisme. Şi David Icke, arată în "Copii Matricei" cum ceea vedem este doar o realitate programată (gen filmul "Matrix") şi că lumea este condusă de Iluminaţi. Cine a citit puţin despre masonerie, ştie despre ce vorbesc. Probabil tot ce zic sună a conspiraţie şi poate chiar aberaţii ale unui puşti de 22 ani, dar mă consider un tip open-minded şi că astfel am acces la o paletă largă de informaţii şi pot să încerc măcar, să fac alegeri cât mai aproape de termenul corect.

Ştirile TV. Cea mai mare formă de manipulare

Fetele norocoase

Fetele Norocoase este o comunitate de fete, care impreuna fac bani pe internet. Fetele norocoase sunt foarte serioase, super inteligente (toate fiind studente) si foarte distractive. Unde se afla fetele norocoase despre care vorbesc? In Iasi. Puteti dealtfel sa le numiti Fetele Norocoase Iasi.