Marketingul Afiliat - Bun sau rau?

Depinde de cine face acest lucru. Pentru a se implica în affiliate marketing trebuie să aveţi o mulţime de trafic sau sa aveti formata o nişă. Nu toată lumea are 100.000 de vizitatori unici/zi castiga 10.000 de dolari pe lună de la affiliate marketing, astfel cum am putea face bani buni cu blogurile noastre (fara spam   sau alte magarii).


Ce înseamnă  Marketing Afiliat?
Affiliate marketing este procesul prin care editorul (blogger / webmaster) recomanda un produs şi câştiga un procent din vânzările de pe blog / site.

Procedura implica plasarea unui cookie în computerul persoanei care a dat click pe link, şi în cazul în care face o achiziţie de la care retailer  într-o perioadă de timp (de obicei 30 zile), editorul primeste un comision.

Cum pot începe?
Verificaţi dacă un comerciant are produse similare cu profilul blog-ului dvs. Trebuie să fiţi atenţi atunci când scrieti un articol care conţine linkuri afiliate, deoarece trebuie să ştii ceea ce vizitatorii dvs.citesc, ceea ce pot cumpăra.

Cum sa vinzi?
Vand foarte bine cu link-uri. Simplu. Nu este enervant, nu fac spam,  sunt simplu. Scriu un articol in care recomand un produs. Trebuie să fie fiabile pentru public, astfel ca produsele trebuie să fie prezentate ca a avut acel  "human-touch",  când scriu despre el. Trebuie să fii foarte convingător în articol asa ca fa o rezerva de timp atunci când te pui pe scris. Un lucru bun cred că se face cu rabdare. După ce vizitatorii dvs. citesc articolul, dacă le place produsul şi aţi fost convingător el va cumpara probabil ce dvs. recomandati.

Un tip mi-a spus cum a câştigat sute de dolari cu un singur post şi o legătură (link)! Cum? El sa dus la magazin, a făcut nişte poze şi a făcut un scurt film video şi le-a postat în articolul său. El a pus, de asemenea, câteva cuvinte cu privire la produs şi un link de-al sau de afiliat.

Ce vindeti?
Posibilităţile sunt nelimitate. Depinde de nisa, de profilul cititorilor dvs.. Dacă scrieti mult despre IT şi blogging, ar trebui să vândeti chestii hi-tech (iPad, iPhone) sau carti electronice (ebooks)  Într-un studiu  aprox. 1% din persoanele care dau clic pe link-ul dvs. va cumpăra un produs. Asta înseamnă 1 persoană din 100. Dar pentru blog-uri care au 100.000 afisari pe articol, vă pot spune că 5.000-8.000 clicuri sunt garantate. Acest lucru înseamnă, ipotetic, 50-80 de produse vandute. De asemenea, un studiu spune că o vânzare medie este în jur de 150 de dolari in domeniul IT&C.

Este important faptul sa recomandăm produsele care au un rating bun pe piaţă şi care le-ati testat. În caz contrar, cititorii dvs. vor fi dezamăgiţi de opinia dvs. si nu o sa mai cumpare mai după recomandarea dvs. Cele mai bune produse pentru vânzare pe internet sunt  IT&C şi  haine. Pentru a vinde ebooks sau cărţi de exemplu trebuie să aveti o nisa puternica. De exemplu, aţi putea vinde carti, dacă aveţi un blog cu recenzii despre cărţi, şi aveti sute de articole despre cărţi.Cei de la bookblog.ro castiga astfel foarte mult, si sunt singurii de pe piata.

Link sau banner?
Cu siguranta link-uri. De ce? Un cititor prima data caută informaţiile despre produs pe care le furnizezi. Dacă el este cu adevărat interesat va face clic pe link-ul pe care l-ai inserat şi, probabil, va cumpara produsul. Blogurile cu banner publicitar ii enerveaza pe cititori, şi evită să faca clic pe bannere. Bannerele sunt bune doar pentru 125 × 125 şi 250 × 300 bannere, în cazul în care sunt sponsorizate şi aveţi trafic cu tona (foarte bun pentru CPM si CTR).


Utilizaţi plugin-uri pentru controla numarul de clicuri!
Cum ştii dacă numărul de clicuri date pe link-ul tau este identic cu cel  dat de Programul de Afiliere? Trebuie să ai încredere în ei. Sau nu! Aveţi posibilitatea să utilizaţi GoCodes un plugin pentru WordPress. Pluginul pentru WordPress GoCodes este bun, deoarece poate face "link-uri curate" ca http://numeblog.com/go/nume-produs. Link-urile de afiliati au doar numere. Puteţi vedea un exemplu al modului cu interfaţa plug-in  in  imaginea de mai jos.

GoCodes Admin Menu

Comentarii