Intrarea gratuită. Taxa ieşire: 5 Lei

Nu se întâmplă într-un club de fiţe sau la un spectacol de nu ştiu care dar se întâmplă în România.
Ieri am fost la o agenţie de pariuri, unde intenţionam să pariez pe curse de câini. Am stat aproximativ 10 minute timp în care am văzut două curse. Nu am pariat pentru că erau surprize la fiecare cursă, aşa că m-am decis să bag la slot-machines. Da, la aparate, păgănele, jocuri de noroc, cum doriţi să  le numiţi.

Am câştigat binenţeles, că sunt un norocos şi am mers la caserie să-mi ridic banii. O domniţă, relativ tânără, mă anunţă că trebuie să plătesc taxa de intrare 5 lei pentru că am jucat. Mă îndrumă către un afiş oficial în care scria negru pe alb de taxa. Am citit-o şi am zis, ok, dacă aşa e legea o respectăm. Şi mi-a oferit biletul de mai jos.


Pe bilet scrie la albastru pe galben şi alb sub formă de linii curbate, Bilet de intrare! O daaa, bilet de intrare. Numai că eu am fost informat abia la ieşire de asta. Dacă pierdeam toţii banii mă anunţa la urmă că am să îi dau şi ei 5 RON? Dar, dacă ştiam de taxa poate nu îmi convenea şi nu mai băgam.

Aşa că am întrebat-o respectuos pe domniţa de la caserie: De ce nu mi-a zis când am intrat că trebuie să plătesc şi cum de mă anunţă la sfârşit? La fel de respectuos, mi-a oferit un moment de linişte totală. Ăsta a fost răspunsul dânsei!

Am ajuns acasă şi binenţeles că m-am documentat. Conform Ordonanţei de Urgenţă 117/2010 - Articolul III privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc:
[...] “4. Taxa de acces pentru jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si pentru jocurile tip slot-machine:
A. Pentru jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor: 20 lei; 
B. Pentru jocurile de noroc tip slot-machine: 5 lei.”
 Aviz amatorilor pe viitor.

Comentarii

Cristi a spus…
Japca ca lumea!!! Cacofonia le-o dedic tuturor angajatilor de la casa de pariuri respectiva! :)
Oigen a spus…
@Cristi, e legală treaba cu biletul. Japcă e că mi-a dat biletul la ieşire. Oricum, toate agenţiile şi casele de pariuri au această taxă, pusă în vigoare undeva în luna februarie. Nu ştiu dacă la slot-machines de la LOTO a introdus legea, însă fiind vorba de maşinării şi nu de firma care pune la dispoziţie maşinăriile, cred că fiecare magazin,agenţie loto, casa pariuri, agenţie de pariuri şi etc care deţine astfel de jucării vor fi taxaţi.

La cazino e mai rău. E taxă de 20 lei. Câţi bani se fac zilnic din taxele astea? Într-un casino respectabil din Bucureşti trec cel puţin 100 de persoane zilnic.
Cristi a spus…
Da, o fi legala taxa. Dar daca nu te-a informat nimeni cand ai intrat inseamna ca sunt magari.
Sau trebuie sa puna un afis in care sa informeze lumea despre aceasta taxa.
iculici a spus…
TIPIC ROMÂNILOR.
LA ALTCEVA CHIAR NU MĂ AȘTEPTAM.

:)
Lillee a spus…
Pai cum altfel putem diferentia romanii de alte natii? :)) Asa, prin japca.
Gabi a spus…
Bine macar ca nu poti falsifica biletul, de la Imprimeria nationala & stuff.
Iulia HazLii a spus…
Ca la romani... tare mergea o reclamatie, dar nici de astea nu facem ca dureaza prea mult, sunt prea multe formalitati si de cele mai multe ori nu primesti nici un raspuns... din pacate!
FemeieSauBarbat a spus…
Da' taxa la baie n-aveau? De iesire, bineinteles.
Esca a spus…
asta-i buna. intr-adevar, da taxa la baie n-aveau? sau taxa la inhalat pe teritoriul agentiei de pariuri? Ca de obicei, de la jocuri de noroc poti sa te astepti la orice.