S-a lansat iPad 2. Caracteristici

Steve Jobs, CEO Apple, s-a prezentat ieri la evenimentul iPad2 din San Francisco şi a declarat că nu ar fi ratat pentru nimic în lume asta. Trebuie să avem în vedere faptul că e în concediu medical după mai multe probleme de sănătate.


Acesta a prezentat câteva statistic uimitoare: Aproximativ 15 milioane de iPad-uri s-au vândut anul trecut, care au generat încasări de 9.8 miliarde dolari. Deasemenea, brandul Apple a vândut şi 100 milioane iPhone-uri.
Caracteristici iPad2:

- Touch-screen de 9.7 inchi cu rezolutia de 1024X768 pixeli. Ecranul nu a suferit nicio modificare, contrar asteptarilor.
- Procesor A5, cu frecventa de 1GHz, dual-core. Noul procesor va asigura o viteza de doua ori mai mare si o grafica de pana la 9 ori mai buna decat in cazul primului iPad.
- Memorie interna de 16, 32 si 64 GB. In acest caz, lucrurile stau la fel ca in cazul gadget-ului lansat anul trecut.
- Camera frontala cu rezolutia maxima VGA pentru video-apeluri. Primul iPad nu a fost dotat cu o camera frontala. (S.au adeverit speculaţiile de pe Web, precum puteţi citi şi în articolul Cum va arata iPad2)
- Camera principala, cu rezolutie video HD de 720p. Acum un an, primul Tablet PC de la Apple a fost destul de criticat datorita lipsei camerei principale.
- Conectivitate Wi-Fi 802.11a/b/g/n si, pentru versiunile 3G, HSPA de mare viteza. Lucrurile nu au fost schimbate in ceea ce priveste conectivitatea.
- Bluetooth 2.1. La fel ca in cazul lui iPad, si iPad 2 este dotat cu Bluetooth, util pentru transferul rapid de fisiere.
- Accelerometru cu 3 axe. La fel ca in cazul primului iPad.
- Giroscop cu 3 axe. Spre deosebire de primul iPad, noul gadget a primit aceasta dotare utila gamerilor.
Ipad 2 are grosimea de numai 8.8 mm a noului gadget. Greutatea este de numai 600 de grame.
Preturile pornesc, ca in cazul primului iPad, de la 499 de dolari (versiunea de 16GB, fara 3G) pana la 829 dolari (versiunea de 64 GB, cu 3G).
iPad 2 va rula pe baza noului sistem de operare iOS 4.3. Browserul Safari va fi mai rapid iar transferul de fisiere prin Wi-Fi va deveni posibil cu ajutorul iTunes home sharing.
iPad 2 va fi lansat pe 11 martie in magazinele Apple. 



Pierzi mult timp pe net? Vrei să câştigi bani împreună cu prietenii tăi doar pentru câteva click-uri, în doar câteva minute pe zi şi să socializezi ca pe Facebook?Coinzer te aşteaptă

Comentarii

Bogdan Vasiliu a spus…
Vreau cadou unul :))