Îngerii intunericului

Inger demon

Îngerii răi, sau demonii, sunt fiinţe personale şi reale, ca şi îngerii buni.

Ei se pot numi demoni, diavoli, draci, duhuri rele, în fel şi chip posibil. Lumea diavolilor nu este una haotică, este una foarte bine organizată. Căpetenia lor este Lucifer, aşa zis Satan. Comic este că Satan a fost înger (nu pot să spun că a fost bun sau rău că nu exista termenul ăsta atunci), cel mai cu stea în frunte decât toţi. Însă gândul de mândrie l-a dus în prăpastie ajungând direct in Iad. Însă de aici putem afirma că însuşi Satan a fost înşelat de Satana.

Prin urmare, dacă totul era creat perfect de către Dumnezeu, iar îngerii prea-luminaţi erau făcuţi din "mâna" Lui, cine l-a ispitit pe Lucifer (Satan)? Exista Satan/a dinaintea lui Luicifer? Sau Dumnezeu nu era singur, şi era doar el şi Satana la începuturi? Sau poate Dumnezeu a greşit? Poate ca El să greşească?

Chiar şi după căderea îngerilor mândrii din Rai, odată cu devenirea lor în demoni, aceştia încă mai au fire îngerească numai că nu mai au har. Şi-au pierdut harul, au frică de Dumnezeu şi se cutremură doar când ii aud numele, dar nu îl mai pot iubi. Diavoli sunt peste tot, în Iad, pe Pământ, în văzduh. Diavolii cunosc Sfânta Scriptură pe de rost, cunosct toate dialectele pământului, ştiu fiecare păcat al nostru şi al predecesorilor noştri şi toate acestea cu lux de amănunte.

Demonii au mare înrudire cu nălucirea sau imaginaţia pacatoasa, cu pofta iraţională şi cu mânia dobitocească. Ei nu sunt doar iluzii şi născociri a timpurilor vechi şi întunecate, ei există şi asta este incontestabil.

Citat preluat: "Sf. Antonie cel Mare, care avea capacitatea duhovnicească de ai vedea, spune că "roiesc în jurul nostru ca pasările prin aer"." Trecem peste educaţia religioasă, şi vreau să-mi imaginez cum pot exista atâţia diavoli. Sunt peste 6 miliarde de oameni pe glob, iar mulţi sunt posedaţi sau sub stăpânirea a sute de demoni, iar alţii pândesc acasă, afară, la servici, la şcoală, oamenii pe care pot pune stăpânire. Întrebarea mea vine, câţi îngeri au fost mândrii împreună cu Lucifer? Au căzut 6 miliarde sau mai mult de îngeri şi au devenit diavoli?

Eu unul nu cred, însă de unde există totuşi? Că diavoli sunt din ce în ce mai mulţi? Probabil a-ţi zice că cei ce merg în Iad, adică noi păcătoşii, adică şi eu care voi merge la rândul meu, devine demon. Ok, însă însă cine va mai fi chinuit de către Satana? Cine o să mai ardă în cazanele cu smoală dacă toţi devin draci? Nu merge nici aşa. Poate s-au adaptat în aşa fel încât se pot clona sau reproduce spiritual.

Întrebarea cu care vreau să închei este: voi ce tip de îngeri a-ţi vrea să fiţi?

Comentarii