Dumnezeu e un gamer

Cine este Dumnezeu? Întrebare frecvent adresată nouă înşine la care răspunsul variază de la om la om. Unii zic că e un Creator, alţii că e Atotputernicul alţii că nu există.
Dumnezeu e un gambler, un gamer. E un regizor. E un foarte bun scenarist. E proiectant, e arhitect, e ziditor. E spectator. A creat totul, cu lux de amănunte şi s-a aşezat să privească.

Să privească ce? Cum creăm, cum distrugem, cum furăm, cum omorâm, cu mergem la servici, cum ne jucăm, cum ne batem prietenii, cum învăţăm, cum facem sex. A creat totul şi a lăsat ca liberul arbitru să facă jocul. Da, a creat un joc, în care noi suntem piesele. Ne mută, ne dă, ne ia. Râde, plânge, oftează, cugetă, înjură. Era monoton fără noi. Noi suntem o preocupare, suntem nişte marionete pentru distracţia Lui. Face ce vrea cum vrea, e Creatorul jocului. Jocul merge de milioane de ani, şi pare să nu aibă sfârşit. Dar ca orice joc, cândva va exista acel DEAD LINE, cu happy ending. Diferenţa e că nu o să se mai restarteze niciodată. Cuvântul niciodată e şi el vag, că tot El l-a creat. Face parte din acelaşi joc.

Dacă Dumnezeu e un gamer, iar noi suntem omuleţii din joc, de ce ne lasă să-l jucăm singuri?

Comentarii