Bucurestiul fara metrou

Ce se întâmplă atunci când Metrorex anunţă grevă pe termen nelimitat între 5:00 şi 16:00.
Aglomeraţie, nesimţire, implicarea politicului, indiferenţa sunt alte caracteristici ale grevei de la metrou.

Sunt aproximativ 335.000 de persoane care călătoresc zilnic cu metroul între intervalele de oră de mai sus. Personal folosesc metroul în fiecare zi, mai rar în weekend-uri. Dar fără metrou, Bucureştiul este un oraş mort, iar dacă nu se rezolvă problema începe să se toarne pământ peste el. Poate ştiţi ce s-a întâmplat cu traficul ieri pe la TV sau a-ţi trăit pe propria piele dacă a-ţi circulat cu maşina. Astăzi, la fel. Mâine, probabil va fi la fel daca nu se va soluţiona problema de 26% mărire de salariu.

greva metrou

Acest procent, cam mare zic eu, a fost cerut pentru a se ajunge la grevă generală. Acest lucru a fost făcut intenţionat. Gândiţi-vă că metroul nu ţine cont de starea vremii, de intersecţii aglomerate sau de alte restricţii şi nu conta dacă întârzia un minut sau două. Întotdeauna avea acest mijloc de transport, foarte eficient cu care puteai ajunge mai rapid la muncă sau oriunde altundeva şi la un preţ bun. Toată lumea a fost dată peste cap de două zile din cauza grevei generale de la metrou, iar asta afectează foarte mult oamenii care îşi câştigă pâinea. În plină criză, noi lăsăm sute de mii de oameni fără un loc de muncă şi fără de a ajunge în timp la ea.

Angajaţii Metrorex aveau 2600 RON salariu brut anul trecut, iar în ianuarie a existat o majorare cu 23%. Deci nu cred ca au un salariu de care să se plângă. Sper ca instanţa să considere această grevă ca fiind ilegală.

Eu nu am fost la facultate prea mult în ultimile două săptămâni (poate 3-4), iar când m-am ambiţionat să nu pierd un curs sau seminar, a venit greva generala la metrou. Câcat.

Indiferent de salariul celor de la Metrorex (care nu este mic), nu credeţi că cuvântul care îi caracterizează cel mai bine pentru grevă este NESIMŢIREA?


Revolutia Bunului-Simt - Votează Crin Antonescu

Comentarii