Casa la care visez

Rasfoind prin blogosfera, am dat de un  concurs, marca Blogatu si Dekora TV care mi-a starnit interes dar am luat-o si ca pe o provocare cu propria-mi imaginatie.

Concursul ma provoaca sa descriu casa viselor mele. Este foarte interesant pentru ca de foarte multe ori mi-am imaginat cum ar arata dar niciodata nu am asternut gandurile pe o foaie virtuala. Va invit in casa viselor mele ...

Deci ... Casa sau Apartament?
Cu siguranta casa. Apartamentul nu se afla printre alegerile mele chiar daca toata viata mea am trait la apartament. Sa stai la bloc inseamna vecini sus si jos, inseamna spatiu limitat fara posibilitatea maririi acestuia.
Locatie si exterior
Tocmai pentru ca este casa viselor mele imi voi permite sa zic ca aceasta ar trebui sa fie aproape de malul oceanului, in Caraibe, avand iesire la un golf micut. Ar fi asezata undeva intre palmieri, avand un teren de tenis alaturi. Combinatia de albastru a oceanului, a nisipului auriu, a palmierilor gazonul verde ar fi pentru mine exact imaginea paradisului. Casa ar avea demisol, parter, etaj si doua terase (la parter si etaj). Iesirea din spate a casei ar gazdui o piscina  inconjurat, binenteles, de cativa bananieri.


Demisol
Demisolul l-as folosi numai si numai pentru a-mi tine la pastrare zeci si sute de sticle, aduse din toate colturile lumii, pentru a avea de unde selecta atunci cand sunt prins intr-un eveniment important.
Demisol - Crama vin

Parter
Trei lucruri definesc casa mea perfecta la parter: Bucataria, Biroul si Livingul.
Bucataria este legata de living de un hol lung, de 4-5 metri. Mijlocul holului este marcat cu o usa ce duce spre birou.
Bucataria este esentiala pentru mine, asa ca este necesar sa fie dotata de la A la Z.
Bucataria cu vedere spre ocean
Biroul trebuie sa aiba acel ceva  si sa se plieze pe gustul meu. Trebuie sa fie locul unde ma pot retrage sa meditez, sa vorbesc cu eu insumi, locul in care pot scrie o carte, un loc plin de inspiratie.
Birou retro
Living-ul trebuie sa fie impunator. Locul in care te poti simti bine tu si cei dragi tie.
Living Room
Am prezentat demisolul si parterul, urmeaza etajul. Urcand incet pe scari ajungem la etaj care este format din baie si un dormitor imens.
Baia trebuie neaparat sa contina un jacuzzi, sa ma simt rasfatat in el. Baia sa fie cat mai naturala si retro posibila, nelipsind lumanari peste tot pentru ambient.

Baia perfecta
Dormitorul. Loc de odihna si ... nopti perfecte alaturi de persoana iubita. Dressing, pat si decoratiuni. Asta am nevoie de la dormitorul meu perfect.
Dormitorul meu
Oftez. Visez la ea. Cine stie, poate intr-o zi o sa pot avea macar o parte din ce v-am prezentat. Sau nu voi avea, nu asta conteaza.
Conteaza sa avem vise ca sa avem ce transforma in realitate.

Comentarii

Bogdan Vasiliu a spus…
Casă, cu siguranţă.
Şi eu stau la casă şi mă simt extraordinar, asta după ce am stat câţiva ani la bloc.
Frăguţa a spus…
Succes la concurs. Mi-as dori si eu o astfel de casa. dar va trebui sa angajez o firma de curatenie ca sa faca curat in ea. :)