Despre tatuaje si semnificatia lor




Variate in marimi, culori, stiluri sau simboluri, tatuajele sunt o parte din viata preferata de multi dintre noi, tatuaje care pot fi aplicate si batute in piele in orice parte a lumii. Istoria tatuajelor este veche, de la maiasi si pana in zilele prezente, acestea duc mai departe simboluri, aspecte din viata si implicit calitati pe care oamenii le au.
De altfel, conquistadorii Spaniei au fost printre primii care au avut astfel de tatuaje, pentru a sti ca oceanul nu este un loc atat de sigur, pentru a exprima experienta de viata si pentru a se ajuta intr-o mai buna ghidare pe mare.

Tatuaje cu busole
Se spune ca aceste tipuri de tatuaje proiecteaza un soi de aparare si protectiei, incat sa te intorci mereu spre casa. Acesta este unul din cele mai esentiale motive pentru care o multime de marinari, pescari, calatori isi imprima in piele o busola, cu vaste cifre sau indicii.
Semnificatia unui tatuaj cu busola poate insemna si : protectie si secuitate, o mai buna calauzire a drumului in viata, directia de urmat in viata, gasirea mereu a drumului spre casa si in cele din urma un cerc infinit pentru speranta.

Multe persoane sunt de parere ca un tatuaj reprezinta un fel de inteles al vietii, o istorie de urmat, incat atat barbatii, cat si femeile obisnuiesc sa isi tatueze diverse forme, simboluri, cifre sau elemente din natura, care ii caracterizeaza si care ii reprezinta preucm o amuleta.

In cazul in care iti plac tatuajele, este bine sa te ghidezi dupa ele ca un simbol, si sa optezi ceva care prezinta o adevarata smenificatie pentru tine. Unii spun ca un tatuaj reflecta greul vietii, puterea cu care au infruntat obstacolele, iubirea pentru familie, pasiunea pentru ceva anume, iar altii, se tatueaza fara a reprezenta ceva anume, doar pentru ca au considerat ca este la moda un astfel de tatuaj.

De altfel, si locatia tatuajului simbolizeaza ceva: tatuajul pe mana semnifica puterea, cel de pe inima iubire, cel de pe spate daruirea sau opusul, indiferenta, insa se pare ca cel mai important tatuaj este cel de pe gat, care pare sa conglomereze intreaga semnificatie a vietii, fiind si partea in care se simte cel mai bine pulsul vietii.

Comentarii