Reproductive tracking pe iOS 9

In sfarsit iPhone vine cu o caracteristica de mult asteptata: o aplicatie pentru urmarirea menstruatiei. Apple il numeste "reproductive tracking", si va fi adaugat la aplicatia de sanatate, ca parte a unui update a iOS9. Inregistreaza menstruatia? Sau ovulatia? Sarcina? Sau toate trei?

Lipsa de monitorizare a starii de sanataate in cazul femeilor pe sistemul iOS8, a fost un punct sensibil, care a aparut imedit dupa ce iOS8 a fost lansat toamna trecuta. Chiar si cand iOS 8.2 a aparut la inceputul acestui an, au aparut si noi imbunatatiri in ceea cce priveste kit-ul de sanatate, insa urmarirea perioadei de menstruatie si fertilitate nu se afla in aceasta aplicatie pentru sanatate. Cu toate acestea, acum, femeile vor putea arunca o privire pentru a vedea daca se afla in perioada fertila, de exemplu, sau cati pasi au facut in fecare zi dar si cate calorii au pierdut- folosind aplicatia de sanatate pusa la dispozitie de catre Apple. Aceasta noua aplicatie vine insotita de alte sisteme de urmarire a sanatatii, cum ar fi timpul pe care il petreci fara sa faci nimic.

Pentru ca multe femei nu pot lua pastile anticonceptionale din cauza efectelor secundare, precum depresie, dureri de cap si greutate oscilanta, aceasta aplicatie ar putea deveni o metoda utila pentru a planifica sau evita o potentiala sarcina.

Cand va fi lansat iOS 9?


iOS 9 va fi lansat in toamna de catre compania Apple, iar cei din Cupertino evita sa ofere acum o data pentru aparitia noului sistemului de operare, insa se pare ca luna septembrie este cel mai probabil aleasa pentru oferirea publica. Lansarea iOS 9 ar putea avea loc in septembrie cu doar 2 – 3 zile inainte ca iPhone 6S sa fie lansat de catre compania Apple pentru cumparare din magazinele sale de pe intregul glob, acelasi lucru intamplandu-se si in cazul iOS 8.

Comentarii