Metode sa dispari din lumea online

Ne place, nu ne place orice miscare facem online ajunge sa contribuie la un moment dat la un soi de istoric despre noi. Asa ca nu este de mirare daca la un moment dat putem avea sa zicem un "dosar". Nu mai esti necunoscut. Acum se stie despre tine cine esti si ce preferinte ai. De vina este accesarea diverselor site-uri si ceea ce concret faci online.

La un moment dat sa isi stergi urmele si sa dispari efectiv din lumea online nu este atat de usor. Adica cel putin trebuie sa tii cont de anumite aspecte. Iata cateva dintre acestea:

  • Sterge-ti conturile. Fie ca este vorba de acele site-uri de unde iti faci cumparaturi online, fie ca este vorba mai ales de conturile pe retele sociale ar trebuie sa iti inchizi contul si sa dezactivezi totul. Vei avea ceva de munca pentru ca un cont se asociaza de exemplu cu un mail si cu ce stochezi aici, cu Google Drive si asa mai departe. In orice caz, un prim pas acesta ar fi. 
  • Site-urile care aduna date sunt si ele cele de care sa tii cont. Din acest punct de vedere trebuie sa urmaresti ce si cum. Ar putea fi vorba de exemplu de PeopleFinder, de aclee locuri care stocheaza informatii despre utilizatorii online. Desi poti sa faci asta si manual este mai usor prin DeleteMe. Dar asta te costa, un serviciu ce nu mai este gratuit. 
  • Daca activitatea ta de pana acum a implicat si comentarii sau un anume comportament ti-ai dori sa stergi si asa ceva. Si aici vei avea ceva treaba, de genul cauta si vezi de unde sa te stergi. Cauat pagina cu despre sau contact si asteapta sa ai parte de un raspuns favorabil- pentru ca nu este o obligatie sa te ajute cu ceea ce vrei sa faci. 
  • Link-uri despre tine. Aici ai sansa sa stergi din motorul de cautare acele linkuri care te dezavantajeaza sau de ce nu chiar pe toate, prin URL removal tool. 

Comentarii