Tot ce trebuie sa stii despre anvelopele de iarna

Orice conducator auto si detinator de automobil stie ca venirea sezonului rece inseamna printre altele si nevoia de a schimba anvelopele cu cele de iarna, potrivite sezonului. Insa acest lucru nu il faci numai de nevoie ci cu cap. Pana la urma investitia in asa ceva trebuie sa tina cont de modul in care faci lucrurile justificat.

De la nevoie asa cum spune legea si pana la grija fata de masina ta tot ceea ce trebuie sa stii despre anvelopele de iarna inseamna:

  • De ce anvelopele de iarna au jante din tabla si nu din aliaj. Motivul este simplu si anume tine de gropi, de zapada si depuneri pe suprafata carosabila astfel ca jantele din tabla ar avea de suferit, s-ar deteriora foarte usor. 
  • Cand se schimba anvelopele de iarna. In principiu schimbarea este necesara incepand cu data de 1 noiembrie insa numai pentru acele masini care circula in primul rand si pentru cele care circula pe acele portiuni de drum cu zapada, polei, specific sezonului de iarna.
  • Ce risti daca nu ai anvelope de iarna. Asa cum prevede legea te-ai putea alege cu o amenda usturatoare- sa fim sinceri mai degraba iti cumperi anvelope noi- insa poti ajunge pana si la sanctiunea de a ti se retine certificatul de inmatriculare al masinii in cauza. 
  • Cand trebuie sa iti achizitionezi un set de anvelope de iarna. Uzura este cea care determina aceasta investitie si depinde de o serie de factori cand este acel moment. Asa ca nu te baza pe ideea ca le ai de anul trecut. La anvelopele de iarna conteaza ca acei zimti sa fie proeminenti, printre altele fiind un semn clar de uzura sau nu. Asa ca o mare greseala a celor care le folosesc chiar si in sezonul cald este sa nu tina cont de temperaturile ridicate ce fac anvelopele de iarna sa fie mai moi si necorespunzatoare pentru sezonul rece. 

Si cand te decizi ca ar fi bine sa iti achizitionezi un set de anvelope ai putea sa tii cont de anvelope iarna Stoauto. Stii cum se spune, calitatea este cea care ar trebui sa primeze mereu asa ca dincolo de orice motiv ai invoca nu se merita sa nu analizezi situatia in amanunt. Anvelopele de iarna de la Stoauto sunt de prima clasa. In plus, tot aici gasesti tot felul de detalii si accesorii, spre exemplu huse pentru anvelope  pentru a le depozita mai usor si pentru a le transporta in siguranta.

Comentarii