Masini noi si garantii de la stat

Dupa programul "prima casa" pentru tinerii casatoriti care nu au locuinta si isi cauta un sprijin in stat guvernul vine cu alt tip de program ce se pare ca ar trebui sa aiba succes. Este vorba de prima masina, programul care sa ii ajute pe tineri sa iti cumpere o masina, prima din viata lor.

Dedicat in special celor care au intre 18 si 35 de ani nu spune nimeni ca ce se trece de acest prag nu este un dosar cu sanse insa se prioritizeaza tinerii. Clar! Exista si conditii in care se poate face un astfel de imprumut asa ca o luam pas cu pas. In primul rand trebuie sa ai un venit de 2000 de lei pentru a te incadra in clasa celor care pot plati. Desigur, situatia este discutabila in cazul celor care mai au si alte credite.

Trebuie sa iti doresti o masina noua nu second hand. Asta va face ca vanzarile reprezentantelor de masini de marci diverse sa creasca. Vor creste si numarul de clienti la banci in functie de clasa celor care se inscriu in acest program. Cat despre pret exista un minim de 8000 de euro si un maxim de 14 mii. Si marcile sunt diverse si se pot alege masini precum Opel Corsa, Skoda, Polo sau Ford.

In functie de ceea ce se alege vine si nevoia de a plati un avans si anume un procent de 5 pana la 10 din valoarea totala a autoturismului. Un credit ce se poate ajunge pana la 84 de luni, un credit care sa ii faca pe tineri dornici de a conduce o masina noua. Regula spune insa ca cei care se incadreaza in acest program sa nu mai fi avut alta masina noua inscrisa pe numele lor.

Sa iti doresti sau nu. Tinerii pot reusi asta in conditiile in care nu sunt atat de incarcati in ceea ce priveste intretinerea lor. Nu au inca rate majore si copii de crescut sau chiar si asa sunt cei din generatia tanara care au un salariu multumitor. Doar ca vanzarea nu va fi atat de usoara pe viitor- nu iti permiti sa o vinzi cat timp mai ai credit la ea si cand o vei vinde pretul sau nu numai ca este cu mult mai mic insa in egala masura va avea acea taxa de inmatriculare de la al doilea proprietar daca primul reuseste sa recupereze.


Comentarii