Vinul si berea si secretele lor

Vinul si berea sunt cel mai adesea preferate, bauturi pentru cei care nu isi doresc sa consume tarii ci doar sa se simta bine. Cu toate acestea sunt lucruri pe care consumatorii nu le cunosc si vei fi susprins sa afli cate ciudatenii sunt:


  1. In Romania varsta legala pentru a servi bauturi alcoolice si a putea cumpara este majoratul la 18 ani. In SUA insa trebuie sa fi atins varsta de 21 de ani, in Asia 20 de ani in timp ce in mare parte din Europa conteaza doar sa ai 16 ani. 
  2. Exista un sortiment de bere realizat in Cambodgia ce se prepara cu tarantule moarte. Poate ca daca ai sti asta nu ai mai servi insa se pare ca nu este atat de scarboasa pe cat pare. 
  3. In Olanda exista un tip de bere special creat pentru animalul de companie, pentru caini. Nu se stie insa ce grad de popularitate are aceasta bere. 
  4. Nici denumirile oferite nu sunt toate de natura sa impresioneze sau cel putin nu in sensul in care ne-am fi asteptat. Exista se pare vin de rahat, un elefant pe o sfoara sau chiar si vinul Oops care chiar are o poveste funny- producatorii au scris gresit despre sursa din care se face vinul lor si cand si-au dat seama de greseala au decis sa boteze vinul cu numele sugestiv a ceea ce se intamplase. 
  5. Este cert ca atat vinul cat si berea dau mahmureala insa numele acestei situatii este diferita de la caz la caz. Asa se face ca germanii prefera sa o numeasca mieunat. Daca ajungi in Norvegia vei spune ca ai cap de dulgher in timp ce in Suedia este vorba de durere la radacina de par. 

Comentarii