Cine este responsabil pentru deciziile gresite? Creierul!

Cercetatorii britanici au descoperit acea parte a creierului ce se considera a fi responsabila de a impiedica luarea unor decizii gresite. Acestia l-au numit "polul frontal lateral". Aceasta parte a creierului ajuta la invatarea practic a unor lectii; pe principiul "ce ar fi fost daca..." si in functie de greselile altora se dobandesc noi abilitati. De fapt se accelereaza acest proces in functie de ceea ce observam la cei din jur.

De asemenea, spun cercetatorii, aceasta parte a creierului se situeaza in partea frontala, chiar deasupra sprancenelor. In unele cazuri poate fi vorba de marimea unei verze, alte ori poate fi mai mica, cam cat o mandarina. Si desi maimutele se aseamana foarte mult cu oamenii totusi in cazul lor nu exista o astfel de parte a creierului. Totul a facut parte dintr-un studiu la care au participat 25 de persoane, atat barbati cat si femei, persoane carora li s-a scanat creierul si pe baza imaginilor s-a determinat prezenta acestui lob, la randul sau divizat in alte 12 sectiuni mai mici.

Mai mult decat atat, acelasi pol frontal lateral este responsabil cu sarcinile multiple si a unor analize ample. In momentul in care trebuie sa iei o decizie asupra unei activitati in paralel cu ceea ce era deja in curs aceasta parte a creierului analizeaza ce s-ar intampla daca....

Inca o data se demonstreaza superioritatea rasei umane si cat de complex poate fi creierul uman. Cat despre marimea acestei zone pentru fiecare persoana in parte nu exista o regula si asta se leaga si de creierul in sine a fiecarui om. Ce-i drept genetica este si ea parte din aceasta poveste.

Comentarii