Gata cafeaua (16) - Atmosfera de iarna

Buna dimineata sau buna amiaza, cum doriti voi pentru ca este ora 12:50, o ora destul de tarzie. Conduc o cafea aproape dulce si astept sa vina si tigarile. Afara ninge saracacios dar totusi ninge. E prima data anul asta cand vad zapada.

Astazi este prima zi de vacanta pentru elevii din invatamantul preuniversitar, carora li s-a dat saptamana cu 7 zile mai devreme, lucru nemaintalnit pana acuma si cred ca este un precedent nu doar in Romania. Elevii vor sta acasa pana pe 4 ianuarie (logic ca 2010) dupa care li se va baga carte in cap. Eu scap de facultate pe 20 decembrie insa nu stiu exact cand ma intorc. Sper sa nu fie tot pe 4 ianuarie, o sa ma informez.

Sa recapitulam: Zapada (este), Vacanta (este si urmeaza sa mai vina), Mos Craciun (nu exista).

Probabil v-ati saturat sa tot auziti ca suntem in criza economica mondiala asa ca eu o sa zic altfel: acum cand toti se strang in cur la bani putini dintre noi mai pot sa-si permita o vacanta mai placuta. Insa pentru cei care nu fac acest lucru sau pur si simplu si-l permit va recomand locuri unde va puteti petrece vacanta de iarna.

Romania este o tara cu locatii turistice superbe la preturi socante. In nici un caz sa nu alegeti sa va petreceti sarbatorile de iarna in Romania pentru ca este foarte scump.

Pentru schi va recomand Bulgaria. Transport cu autocar 80 de euro dus-intors (sau puteti folosi masina personala), pretul unui sejur de 7 zile la hotel de 3 stele este de 290 de euro. Cu 450 de euro un cuplu poate petrece 7 zile in Bulgaria unde se va simti mai bine decat la noi. Poiana Brasov ofera un sejur de 7 zile cu 560 de euro costurile de transport nefiind incluse, iar raportul este unul prost intre costuri/beneficii. Poiana Brasov este un loc de fite unde iti poti arata costumul nou de schi iar conditiile dezamagitoare. Azuga este un loc mult mai convenabil din punct de vedere financiar dar si al serviciilor oferite.

Cu 1000 de euro
Reduceri la imbracaminte si incaltaminte, asta ve-ti gasi in Milano sau in capitalele europene. Un sejur de 3 zile, hotel de 3 stele + bilet de avion low-cost pentru doua persoane costa in total 650 de euro. Vine 325 de euro de persoana pe cele 3 zile, adica 108 euro pe zi pentru sejur. E vorba de Milano, deci cred ca merita.

In Anglia, poti merge cu 990 de euro impreuna cu partenera/ul. Asta include, transport, 9 nopti de cazare la hotel de 2 si 3 stele din cele 10 de zile de sejur, si bugetul de cumparaturi.

Ai bani si vrei moft? Cu 2500 de euro pentru un cuplu o poti avea.
E vorba de Thailanda unde poti merge cu banii astia unde vei avea parte de 11 zile de cazare la hotel de 4 stele, plimbari cu barca tipic tailandeza si multe alte servicii oferite.



Cafeaua se termina, tigara am fumat-o, ma opresc si eu din scris. Tastez de mai bine de 40 de minute. Sper ca v-ati facut o idee. Voi ce ziceti?

Cu dinaia,
Oigen

Comentarii