Se poate castiga de pe urma blogului?

Raspunsul la intrebare? Da, se poate. Depinde prin ce fel vrei sa castigi de pe urma blogului. Poti folosi programe de afiliere, care te platesc pentru persoanele care devin membri dupa ce i-ai redirectionat tu.

Deasemenea, poti scoate bani de pe urma vizitatorilor care cumpara produsele/servicile advertiser-ului tau, cel din urma oferindu-ti un procent, numit comision. Cu cat directionezi mai multi potentiali cumparatori cu atat comisionele vor curge, iar banii vor veni cu siguranta.
Poti daca nu sa folosesti text/bannerele publicitare care te platesc pentru fiecare click (PPC - paid per click). Poti folosi arhi-cunoscutul Google Adsense, dar si alte companii publicitare. Castigurile vin in functie de traficul blogului, si binenteles de felul in care ai optimizat publicitatea pe blog. O pozitionare buna, si reclame care nu forteaza vizitatorul ci ii starni curiozitatea  poate aduce banii necesari pentru o bere zilnic. Nu poti face sute de euro sau dolari (poate doar cu un trafic de cateva sute de mii pe zi), dar oricat conteaza. Plus ca poti crea un lant de implicari in campanii publicitare, iar cand le aduni pe toate poate iasa ceva ce iti place.

Eu spre exemplu castig intre 1 si 2 euro zilnic doar din publicitatea banner/text.


Dupa 2 ore de stat pe blog, si blogarit, dau si un refresh paginii de statistici. Am gasit 28 de click-uri, fiecare click insemnand 1.5 eurocenti, asta insemnand 42 de eurocenti. Astazi am facut, 1.93 euro deci pot sa beau doua beri linistit. Nu e o avere, dar 50-60 de euro pe luna adica doua milioane (doua batrane, doua bete, doua bastoane, doua ...) se simt in buzunar cand spre sfarsit de luna ii ai in portofel. Iar daca bloggaresti bine, pot creste cifrele si daca ai capusor (pe umeri) poti cauta zeci de moduri de a-ti aduce bani.

Ce sa zic, spor la toti, si pentru cei mai intelepti informati ca mine rog sa mai ofere un pont.
Spor la blogarit la toti.

Cu vulgaritate,
Oigen


Comentarii

cristi a spus…
si dupa urma carui program castigi tu bani ? daca esti amabil da-mi cateva detalii .