Noi reguli pentru scolile de soferi

Desi nu este o surpriza pentru ca ceea ce tine de modalitatea de examinare a probei practice pentru cursantii la scoala de soferi s-a tot discutat introducerea de camere video este mult mai aproape decat se credea. Cererea vine ca o necesitate in prima faza pentru ca spaga sa fie diminuata daca nu chiar total exclusa si in al doilea rand pentru ca fiecare dintre cursanti sa fie pregatiti in adevaratul sens al cuvantului.

Schimbarile vizate sunt si pe termen lung. O alta propunere este cea legata de rezultatele fiecarei unitati de pregatire in acest sens. Daca in primul an de primire a autorizatiei de functionare promovabilitatea nu este de minim 40% si al doilea an de minim 50% licenta se va pierde. Este un fapt clar ca straduinta este in zadar, daca exista, ca o scoala de sofer este mai mult interesata de banii castigati usor si fara efort.

Ce se intentioneaza? Ca fiecare unitate de pregatire pentru titulatura de sofer sa se implice mai mult in ceea ce priveste promovabilitatea cursantilor sai. Pe langa profesionalismul de care se va da dovada este necesara  si o modalitate de a tine in frau intentia si realul fapt de a trisa, de a da, cere spaga pentru ca doar in cifre o scoala de soferi sa se bucure de falsa promovare.

Statisticile arata ca 25% trec de prima faza a examenului pentru obtinerea permisului auto la o prima incercare si 50% au succes si cu proba practica. Desigur ca exista pareri pro si contra, de la intimidarea cursantului la bani investiti si cu siguranta ca discutiile pe aceasta tema vor continua.Cu proteste care au existat si pana cum insa cu certitudinea asa cum oficialii spun ca nu se doreste restrangerea activitatii scolilor de soferi suntem mai mult decat curiosi ce deznodamant va veni sau ce schimbari se vor mai propune.

Animale in spatiu, experiment care preintampina calatoria umana

De ceva vreme plecarea pe Marte a devenit o problema si o curiozitate intens dezbatuta. Cercetatorii se gandesc la variante de zbor, posibilitati de a popula planeta insa desigur nimic nu este la intamplare, avantul este mai intai de toate stopat de lipsa de cunoastere a detaliilor vitale pentru o calatorie sigura tocmai pana acolo.

In numele acestei nevoi pentru viitorul apropiat o serie de animale au fost trimise in spatiu pentru o calatorie de o luna. O capsula spatiala ruseasca a organizat aceasta plecare pentru soareci, soparle si melci si alte cateva vietati. Scopul a fost unul clar, acela de a intelege cum se poate desfasura intreaga operatiune, care sunt riscurile si cum in mod concret se comporta speciile animale pentru ca in corelatie cu specia umana sa se descopere varianta optima pentru oameni.

Partial totul a fost un succes pentru ca Bion-M asa cum a fost numita capsula spatiala s-a intors pe Terra, in conditii de siguranta si fara prea multe pierderi. Oficialii declara ca o eroare de ordine tehnica a facut ca o parte din animale sa ajunga "acasa" moarte. A fost totusi o premiera, o perioada mult mai lunga a unei calatorii pe Marte. Insa totul pentru cercetare o astfel de experienta a animalutelor va dezvalui cum se poate realiza o astfel de calatorie pentru astronauti pe termen lung, de la conditiile unei capsule pana la conditiile de viata a persoanelor in cauza.

Acest caz nu este unul singular pentru ca de-a lungul timpului au existat si alte animale care au zburat in spatiu, de la porcusori de guineea, pestii intr-o calatorie care dateaza inca din 1973 si lista continua cu pisici si maimute. Cainii au ajuns si ei in spatiu in anii 50-60 si cum totul a fost un succes specia s-a bucurat de repetate plecari.

Valoros si peste ani- robotul "vintage" la licitatie

Datand din 1957 robotul Gygan va f scos la vanzare intr-o licitatie organizata pentru toamna anului acesta la Londra. Se vehiculeaza ca pretul de pornire va fi de cel putin 8,000 de lire ceea ce ridica mari semne de intrebare de ce o asa zarva pentru acest robot.

Partea spectaculoasa este ca desi datand din anii 50 este functionabil si la vremea sa a facut furori. Tocmai conform cu timpul in care a fost creat acest robot are detalii tehnice de admirat. In primul rand este controlat prin radio. Cu o viteza de 3 metri pe minut batranul Gygan este capabil sa raspunda unor comenzi vocale si mai mult decat atat poate ridica obiectele. Cu o modalitate oarecum simpla conform jurnalelor de constructie de la cea vreme robotul se pare ca are aproximativ 300,000 de componente.

Robotul, care este destul de inalt, de aproape 2 metri, robotul Gygan a fost la vremea lui un "mandru englez" asa cum cel care l-a inventat marturiseste, Ing Firorito. Functional pentru diverse actiuni insa care poate deveni companionul unei persoane. Oricat ar suna de ciuda dat fiind varsta robotului, vintage fiind are sanse mari ca un impatimit al tehnologie si mai cu seama a traiectoriei tehnologiei de-a lungul timpului sa isi doreasca cu ardoare sa il achizitioneze pe Gygan.

Mai mult decat atat robotul se poate deplasa inainte si inapoi, pe laterale, isi misca bratele deci poate deveni un real ajutor intr-o oarecare masura. Dar dat fiind ca data sa de aparitie este inca dinainte de a se dezvolta cocneptul de PC este de admirat pentru ce functii are, dotari si pur si simplu ideea de baza dupa care s-a construit. Cu diferente ca de la cer la pamant ceea ce un robot in zilele noastre inseamna totusi Gygan va fi punctul forte al licitatiei. Si ajungem la concluzia ca "old is gold".

Accesorii pentru reparatii pentru orice mester

Un barbat are nevoie in preajma sa tot timpul de cate un instrument care sa il ajute in diverse reparatii. De la scule auto la mici reparatii in casa cand nevoia intervine iti dai seama si pui accent pe ceea ce categoria de scule inseamna. Si cum graba strica treaba nu vrei ca presat de timp si circumstantele situatiei sa apelezi la un echipament de reparatie care sa iti incurce si ingreuneze situatia.

Intelegand ceea ce neprevazutul poate sa aduca si adresandu-ne tuturor barbatilor care stiu ca la un moment dat va veni nevoia de scule pe http://www.lincos.ro/ vei gasi de toate. De la accesorii la seturi si echipamente complete, atat pentru domenii de profil cat si pentru utilizatori individuali vei fi surprins de gama de produse. Incepand cu o simpla pasta de curatare a mainilor pentru ca dupa ce vei folosi diverse scule si produse petele sa se indeparteze fara probleme si pana la lampi cu LED care sa te ajute cand munca este una dificila si prin natura pozitiei greu accesibila toate categoriile de activitate sunt acoperite. Auto, casnic, pentru vulcanizare ajutorul de incredere vine din partea noastra.

Cu ce va putem ajuta? Poate fi vorba de generatoare cu azot pentru umflat roti, de scule de reglaj distributie, de scule mici sau chiar spatii de depozitare a tuturor echipamentelor, dulapuri sau un suport pentru chei tubulare. Calitatea a ceea ce oferim ne ghideaza tot timpul.

In prima faza se necesita constientizarea nevoii caci o investitie buna, facuta la momentul potrivit vine nu numai cu satisfactia ulterioara ci si cu avantajul in munca depusa. Totul se complica cand neavand disponibil un anumit tip de utilizaj, de accesoriu trebuie sa impovizezi in afectezi calitatea muncii in final. In al doilea rand vei gasi diversitatea pentru fiecare categorie care aduce si varietatea in ceea ce priveste partea de pret. Cu oferte promotionale, cu ajutorul in plus pentru transport complexitatea este un alt punct forte care multumeste clientii.

Robotul barman

Cu lumea tehnologica care isi merita tot efortul de a ne imbunatati viata se pare ca multedin meserii devin inlocuite de roboti. Dar astfel avem un alt nivel de cercetare, de dezvoltare in materie de stiinta, de creare de noi locuri de munca. Un astfel de caz este si cel al robotului barman.

Creat de o echipa de romani, de la Robofun, robotul barman este eficient si rapid si te va onora cu comanda imediat, fara sa mai astepte si bacsis. Nu trebuie sa fii dragut cu el ci doar corect in ceea ce priveste dorinta si placerea ta de a consuma un unumit tip de bautura. Cum anume functioneaza? Robotul barman primeste comanda printr-o aplicatie a telefonului mobil. Este un cod de bare care va fi scanat ca identificare a produsului dorit. Totul este exact, erori nu se produc caci este un amestec de ingrediente.

In Japonia un astfel de robot barman a fost deja adoptat in randul angajatilor si eficienta sa face ca multumirea celor care detin barul sa fie cea de profit. Poate sa munceasca ore bune intr-o zi iar concret poate servi pana la un numar de 4 clienti pe minut. Este angajatul ideal desi este un pic impersonal. Excluzand locatia barmanul are si el o functie in promovarea localului si atunci cand esti intampinat de un robot entuziasmul scade.

Inventia nu este insa una singulara caci de la robotul care face menajul pana la cel prietenos astfel de "creaturi" ocupa un loc de mare interes in aria inventiilor. Cu toate acestea inca nu suntem in punctul in care suntem populati de astfel de roboti in defavorarea angajatilor umani insa in unele domenii se dovedesc a fi mai rapizi. O investitie mare pe moment care se dovedeste buna in timp sau o corelatie directa cu persoane- ce ai alege daca tu ai fi angajatorul?

Pasiune la nivel de materie scolara- teatrul, noua optiune pentru elevi

Pana cand nu ajung la sfarsit de liceu, la inceput poate de o cariera tinerii elevi nu au studiul culturii in partea teatrala introdusa in materia de baza a programei scolare. Atat timp cat nu este de profil devine doar o placere a tinerilor care in grupuri, comunitati organizate au activitati extrascolare in ceea ce privestea arta.

Cu o promisiune din partea oficialilor ca teatrul sa devina o optiune scolara ca si materie pentru elevi este insa greu de crezut ca se va ajunge la o concretizare a faptului. Intervine fie obligatia pe de-o parte, fie libera optiune pe cealalta parte. Vor fi cei care vor alege teatrul de buna placere insa nu toti vor fi atrasi de aceasta parte. Si cum totul tine de creativitate, de expresivitate cum vor fi notati elevii cand nu toti vor avea astfel de abilitati, de inclinatii? Ar trebui doar sa devina o activitate la libera alegere si poate si cu posibilitatea de transfer din lumea teatrului in cea a filmului sau a picturii.

Lumea teatrului si a filmului sa devina parte din programa scolara este insa un plus pentru fiecare cursant. Este dezvoltarea din multe puncte de vedere care vine in ajutorul educatie, de fapt o forma de educare prin arta, prin prisma frumosului. Si ceea ce a determinat-desi doar la faza de propunere la momentul actual- ca decizia sa fie una publica si sa dea sperante este performanta unor tineri care au uimit cu adevarat.

Este timpul poate ca si in Romania materiile sa devina mai putin "stufoase", sa preluam din sistemul altora care ofera mai multa libertate elevilor, care le pun la dispozitie decizia catre ce sa se indrepte, sa vina cu diversitate si ajutor in dezvoltare pentru ca indiferent de ceea ce vor urma inca de pe bancile scolii bazele sa fie deja stabilite. Cursuri mai variate, cursati care se grupeaza diferit, iata si o noua forma de socializare care poate ajuta tinerii.

Istoricul unui angajat si infleunta in cariera

Daca pana la un moment dat cartea de munca era "cartea de identitate" a unui angajat de cand totul s-a inregistrat in format electronic informatiile nu sunt pierdute. Daca din varii motive nu vei corespunde cu cerintele angajatorului se poate ca la urmatoarea angajare acest lucru sa se stie. Nerespectarea cuvantului de la a pleca imediat dupa anagajare sau a renunta imediat dupa ce ai primit un post si pana la a pleca fara preaviz sunt situatii care iti pot afecta reputatia.

Angajatorii si-au creat punti de comunicare in vederea informatiilor pe care le pot obtine despre istoricul unui posibil angajat. Pentru ca va conta o persoana de calitate, pentru ca se doreste o persoana competenta si pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste partea de cerinte, pentru ca omul din greseli invata si angajatorii nu vor sa se loveasca de probleme in viitor, motivele sunt diverse si tintesc spre succesul afacerii lor si a unei colaborari fructuoase nu defectuoase. 

Insa pe langa o asa zisa baza de date pe care angajatorii o au sau nu, in orice caz posibilitatea de a cauta istoricul unui anagajat, informatiile online sunt la fel de accesibile si edificatoare in a determina partial potentialul unei persoane in vederea angajarii. De la profilele de pe diferite platforme de socializare si pana la simpla cautare online cei care distribuie, impartasesc detalii despre viata lor pot fi usor verificati. Si cum a imbunatati tehnicile este tot timpul un interes acest lucru poate conta la un interviu. 

Insa in final descoperim ca a fi corect este ceea ce toti ne dorim, insa pe masura in care vom fi tratati in asa mod sa oferim acelasi lucru. Si daca nu exista motive sa ne ingrijoram pentru ceea  ce un fost angajator ar putea transmite ca si informatie nimic din astfel de aspecte nu este ingrijorator. Reputatia este ceea ce ar trebui sa ne preocupe in general nu numai de moment cand vine vorba de partea formala de angajare. 


Infiintare firma- o actiune rapida cu ajutorul specialistilor

Sa pornesti o afacere necesita un cumul de factori de la determinare la partea practica de documente care sa te aduca in punctul legal de a practica ceea ce iti doresti. Nu este simplu, necesita timp si mai mult decat atat un volum de munca in scopul documentatiei. Si cum timpul este pretios bazeaza-te pe specialisti pentru infiintare firma pentru ca tu sa te preocupi direct de ceea ce va urma.

Incepator fiind in aceasta lume si nu numai descoperi ca atunci cand vrei sa iti infiintezi o firma ai nevoie de o serie de acte. Sunt multe locatii, avize, un intreg dosar care sa te puna in legalitate. De la Registrul Comertului si pana la Administratia Financiara sunt mii de lucruri de facut, numeroase acte de colectat. In acelasi timp ai nevoie sa gasesti si o locatie, te gandesti deja cum sa iti faci publicitate astfel ca usurinta de a infiinta o firma vine din partea celor care specialisti in domeniu vor face totul eficient. Reducand totul la doar cateva zile lucreaza partial in locul tau.

Si nu numai cand vine vorba de a infiinta o firma de la punctul zero ai parte de ajutorul unor companii cu un astfel de profil de activitate. Poate fi vorba de o divizare a firmei, de o schimbare de profil a acesteia. Si cum un sfat este binevenit specialistii vor face mai mult decat atat pentru tine. Consultanta in ceea ce priveste partea legala si economica sunt servicii de care dispui si ai nevoie, care acum vin cu certitudinea ca reprezinta cea mai buna cale pentru tine si pentru afacerea ta.

Indiferent de ce profil al firmei tale vei alege, indiferent de complexitatea situatiei scopul tau fiind infiintare firma pentru specialistii in domeniu vor avea ca si tel acest demers si in plus sprijinul oferit fiecarui client, de la necesitate la dorinta pentru ca firma ce urmeaza sa o infiintezi sa fie un vis devenit realitate fara mari eforturi.

O drama care nu impiedica succesul vietiiExista in viata situtatii care aduc nefericire. Te gandesti ca atunci cand divinul a impartit norocul multi nu au fost prezenti; insa o data cu un puternic soc multi reusesc sa compenseze oarecum. Este si cazul celor care dintr-un accident cumplit au ramas fara picioare. Si cum ironia sortii nu este de ajuns ei ajung sa devina sportivi si chiar de performanta. Un bun exemplu este cel al atletilor.

Cu proteze care sa ajute ca acel handicap sa minimalizeze efectul in viata sa se stie ca o persoana cu o dezabilitate are un alt simt mult mai dezvoltat. Exact cum sunt orbii care desi si-au pierdut simtul vederii au cel al pipaitului la un nivel mult mai ridicat decat un om normal, iar simtul in general il ajuta sa se ghideze, sa recunoasca sunete care sa il ajute cum sa evita obstacole.

Te gandesti poate cum este posibil? Persoanele care sufera de un handicap si care cu ajutorul protezelor reuseste intr-o oarecare masura sa devina un om functional trece desigur si prin faza negarii, apoi a nevoii de obisnuinta cu “noul membru”. Iar cand vine vorba de profesionisti intr-un domeniu, de un atlet atunci de apreciat nu este doar reusita ci si munca depusa care devine dubla pana la urma.

Desigur ca tu, un om normal sa te vezi in locul altuia care are un handicap te gandesti ca nu ai putea, ca ai ceva psihic, ca stiindu-te sanatos ar insemna sa regresezi. Insa devine parte din tine si din normalul tau. Dincolo de cuvinte, dincolo de intelegerea celor care nu trec printr-o astfel de situatie cazul cel mai edificator este cel al lui Pistorius. A luptat pentru ambitia sa si desi in prima faza a fost refuzat de a participa la olimpiade pentru ca se credea ca acele membre artificiale din carton sunt un avantaj a avut parte de dreptatea cuvenita si de o sansa.  

Riscul accesului la internet

In lumea digitala cand internetul este una din cele mai facile cai de a te informa, vine cu usurinta de a accesa un volum foarte mare de informatie indiferent despre ce domeniu este vorba partile sale bune nu primeaza cand vine vorba de copii. Este de fapt nevoia de a inclina balanta in favorarea lor.

O categorie speciala in acest sens, cei mici si incluzand si adolescentii au acces la anumite informatii variate, de la cele vizuale la auditive sau combinate care le pot afecta dezvoltarea emotionala si nu numai. Se poate ca o doza de curiozitate sa ii aduca in acest punct, poate chiar intamplarea astfel ca intervine nevoia de a controla si restrictiona accesul liber la internet.

In multe cazuri parintii decid ca navigarea pe internet sa fie supravegheata. Sau parolele care sa restricitoneze anumite site-uri, setari pentru ca istoricul navigarilor sa dezvaluie parintilor si sa controleze oarecum ceea ce nu se doreste sa ajunag domeniul lor de interes, nefiind potrivit pentru categoria de varsta. Insa chiar si asa o minte sclipitoare poate trece peste astfel de "bariere". Mai mult decat atat, in plan psihologic ceea ce va deveni interzis si explicat ca nu corespunde cu ceea ce ar trebui sa fie exploatat poate deveni usor o tentatie de a cerceta.

Comunicarea face ca pana la nivelul de pricepre a fiecarei categorii de varsta sa se constientizeze de ambele de parti si de a se conveni oarecum ca accesul pentru pagini dubioase sau explicite nu ar trebui sa fie o prioritate in utilizarea internetului. Cu riscuri care apar insa si cu facilitati in stilul de viata tehnologia este interpretata diferit cand vine vorba de impactul pentru fiecare persoana in parte. Insa spre deosebire de cei care constient pot sa fac diferenta intre bine si rau cei mici sunt o tinta usoara de a cadea in capcana tentatiei.Alimentatia de tip junk food si cum sa tii control sanatatii


Toata lumea stie ca mancarea de tip fast food nu este una sanatoasa. Insa pe cat de nesanatoasa pe atat de gustoasa. Tocmai conceptul in sine atrage; te grabesti, faci mai multe actiuni in acelasi timp si cu munca si stresul din viata ta este mult mai usor sa servesti ceva intre timp. Dar fast food inseamna junk food pentru ca nu aduce acel aport necesar de vitamine zilnic, pentru ca au in continut tot felul de compusi care aduc savoare insa nu si un beneficiu pentru sanatate. 

Ce se intampla in mod concret? Cand consumam alimente de tip junk food, grasimi care nu sunt ceea ce organismul are nevoie se produce o intrerupere, un blocaj intre hormonii pe care organismul ii secreta, care ar trebui sa ajunga la neuroni. Din cauza trigliceridelor, grasimile din astfel de alimente acest proces nu se intampla. Poate suna banal pentru multi, lipsit de importanta la inceput. 

Partea buna este ca atat timp cat suntem constienti de ceea ce inseamna alimentatia se poate ca un echilibru sa se produca. Este destul de tentant sa consumi produse din categoria de tip fast food insa moderatia ar trebui sa vina in prima faza ca echivalentul grijei fata de starea de sanatate si asta pe termen lung. In ceea ce priveste partea concreta de a asigura necesarul organismului cercetatorii au descoperit ca uleiul de peste poate restabili echilibrul. 

Cunoscut pentru efectele sale benefice intr-o arie larga uleiul de peste este bogat in acizii grasi de tipoemga 3, absolut necesari pentru un ritm normal al organismului. Asa cum aportul de vitamine si minerale vine intrun procent din alimentatie la fel si acesti acizi se regasesc in diverse produse. Insa cand interestul cumparatorului se reduce la a cumpara mancarea de la fast food se risipeste doza de sanatate de care constient ai nevoie. 

Puterea plantelor, placere redefinita

Contrar a ceea ce multi spun etnobotanicele sunt plante cu efect terapeutic si consumate cu moderatie aduc o stare de bine si de relaxare. Nu se recomanda consumul uman si prin ardere ceea ce se degaja rezulta placerea de a te delecta cu astfel de produse. Fara consum exagerat si tinand cont de indicatii de utilizare dependenta nu are de ce sa existe.

Si cum atlfel daca nu un spice shop online iti poate aduce usurinta de a achizitiona combinatia de plante dorita? La un click distanta sta ceea ce vrei si ceea ce nu ai descoperit inca insa curiozitatea te va aduce in pragul in care iti vei dori sa experimentezi. Comanda online este la indemana si promisiunea ca un astfel de shop isi va respecta clientii este in primul rand o necesitate si o realitate care face posibila existenta lui.

Ce vei gasi la un spice shop? Diversitatea produselor este punctul forte de atragere a clientilor caci exista atat de multe orizonturi pe care inca nu le-ai descoperit, sunt atat de multe combinatii de plante pentru ca placerea este pentru fiecare intr-o altfel de interpretare. Cu specificatii clare si detalii despre fiecare produs dispozibil la spice shop online vei fi mereu la curent atat cu noutatile cat si cu stocul, disponibilitatea de a cumpara.

Intr-un mod concret spice shop-ul online ofera clientilor si dornicilor de aventura amestecuri de plante, de la Boom la Ninja sau Jamaican Gold. Pentru categoria de powder vei gasi disponibil Pure by Magic sau Crystal.

Preturile sunt accesibile si ofertante, o data cu diversitatea tipurilor de spice venind si diversitatea preturilor care sa aduca un plus de satisfactie. Si pentru ca nu conteaza numai usurinta de a cumpara confidentialitatea clientului este una asigurata. Indiferent de tipul de spice comenzile sunt preluate imediat si conform programului de functionare se vor livra la fel de repede. Pentru ca exista o parte controversata a ceea ce inseamna spice shop-ul online se garanteaza confidentialitatea continutului.

Cu partea legala de partea noastra spice shop-ul online este unul de incredere si garanteaza o noua forma de relaxare pentru incepatori si aceeasi promisiune plus calitate si pentru cei care se regasesc in placerea produselor spice online.

Reteta secreta si amatori in a o dezvalui

Se stie ca bautura racoritoare, carbogazoasa Coca Cola este una dintre cele mai apreciate si cu o putere in piata de domeniu. Pe cat de gustoasal, pe atat de controversata ca si efect pentru sanatate insa marea dilema de la inceputul succesului este reteta sa.

Au existat de-a lungul timpului tot felul de incercari de a descoperi combinatia potrivita care sa rezulte in acea   bautura insa nu s-a descoperit cu adevarat ceea ce are sa de-a de gol compania. Este de inteles ca secretul lor este cheia succesului si asa cum pana acum nu s-a concretizat sunt putine sanse sa se intample asta. Insa un anticar din Georgia pretinde ca detine ceea ce multi ar dori sa afle.

Povestea lui incepe cu achizitionarea unei case care a apartinut unui fost chimist. Documentul, care dateaza din 1943 conform a ceea ce sustine el ar fi chiar reteta secreta a bauturii. Si cum considera ca detine puterea o va vinde cu suma de 15 milioane de dolari. O suma pe care probabil si-a calculat-o si o sansa pe care crede ca o are insa conform reprezentantilor companiei este nimic altceva decat o alta incercare de a copia reteta insa ceea ce este original este bine pastrat in Atlanta, intr-un seif.

Daca e sa analizam situatia exista mai multe variante: posibilitatea prin diferite metode din lumea moderna care sa faca dintr-un document unul de tip vechi- aparent caci la analize amanuntite sunt detalii care dau de gol. Ori se poate considera ca documentul este unul real pe care anticarul l-a gasit din noroc insa asta certifica clar ca inca din vremuri vechi preocuparea de a gasi reteta secreta a bauturii respective. Este mai presus de toate greu de crezut se poate sa se fi pierdut o copie a retetei originale. In acelasi timp fiind o poveste care dateaza din 1943 se prea poate ca oarecum pana sa se fi realizat succesul si ravna pentru reteta  o copie sa fi fost pastrata si uitata.

Iluzii optice captivante

Ai observat pana acum o fotografie care doar la o mult mai atenta privire iti arata faptul ca este ireala? Iluziile optice sunt de cele mai multe ori o alta forma de arta, o imagine aparte care pe cat de interesanta si precis facuta pe atat de intriganta pentru ceea ce prezinta. Intr-o forma explicativa este vorba de o imagine inteleasa gresit, altfel decat este in realitate.

Una din stilurile iluziilor optice o reprezinta desenele pe asfalt care parca au viata. Atat de minutios create si cu atata imaginatie incat ai zice ca pamantul nu mai exista ci locul real al desenului facut. Un artist rus, Nikolaj Arndt, si-a desenat parchetul intr-un stil aparte. Iluzia optica a parchetului prezinta o "gasca" de rechini peste care se trece liber si fara contrangeri. Impresionant de la natura statica, obiectele la personaje care par vii.

O idee traznita, o noua interpretare de arta in aria de iluzii optice a fost realizata ca o pacaleala. Inlocuind podeaua unui lift cu monitoare pentru cei care au intrat in lift ideea ca se va prabusi si vor cadea in gol era imaginea prezentata. Un fapt infricosator pana la un punct dar fara doar si poate ceva original.

Vibratiile vizuale sunt si ele spectaculoase insa destul de obositoare de privit. Pe scurt astfel de imagini sunt realizate cu o astfel de precizie incat sa iasa din tipare si la propriu sa ia viata. Insa cand nu sunt imagini create, desenate pot fi un soi de fotografii cu o coincidenta de unghi. Uneori funny, uneori chiar creativ iti ia ceva timp sa privesti pana sa iti dai seama substratul. Cu cat mai complexe cu atat mai interesante nu se compara cu nimic. Exista talent asta este cert insa valorificat intr-un alt mod in care nu toti ar reusi.


Loverboy

Pericolele din ziua de azi sunt la tot pasul. Unii ar spune ca este ghinion, altii ca este doar destinul insa pana la urma fiecare dintre noi are o vina. Unii pentru ca isi cladesc fericirea si bunastarea pe spatele altora dar mai cu seama pe nefericirea altora si cealalta parte pentru ca intr-o oarecare masura crede in bunele intentii.

Metoda "loverboy" este una destul de des intalanita. Un film in acest sens a fost unul si mai edificator in ceea ce priveste modul de operare. Este de fapt o metoda subtila de a face sclavie moderna, de a face prostitutie. Se apeleaza la factorul psihologic caci initial cel care va avea sa devina fie cel care racoleaza fie cel care vinde tinere in astfel de scopuri se da drept iubit si interesat de casatorie.

Tanar intreprinzator, un barbat model in ceea ce privestea respectarea partii feminine face curte unei domnisoare. Ce poate fi absurd? Nu da nimic de banuit ca ar fi un personaj negativ in toata povestea. Si dupa ce ademenite cu cadouri si promisiuni desarte de casatorie si de viitor se trezesc ca au parte de reprosuri. Cu o presiune psihologica extraordinara, cu familia- pe care daca tanara o are- indepartata tanara este convinsa ca acesta este drumul pe care trebuie sa-l urmeze in numele iubirii si al indeplinirii visurilor in care ea inca crede.

Numita "loverboy" tocmai pentru ca se bazeaza pe ideea de iubire iluzorie dezamagirea este un termen prea putin spus pentru a descrie o astfel de situatie. Cele vizate sunt in special acele tinere cu o situatie de familie nu prea reusita, de la partea financiara la cea de relatii cu familia, tinere din mediul rural. A cui sa fie vina? Lipsa de experienta de viata, lipsa de parinti care sa fie grijulii, destinul...

Povesti triste care chiar daca la un moment dat mai devreme sau mai tarziu se vor termina cu eliberarea victimelor ramane o trauma severa in viata ceor care si-au lasat tineretea in mainile unor "loverboys".

Servicii de foraje care deservesc nevoii tale

O sursa de apa este necesara oricand si cand esti in cautare de firme de foraj puturi alegerea ta va trebui sa tina cont de anumite standarde. Sunt termenii calitativi care conteaza in primul rand, sunt cerintele dumneavoastra care trebuie sa primeze si o echipa de executie pe masura. Pentru toate acestea, indiferent de judet, Euforaje este lider pe piata. Profesionalismul vorbeste de la sine pentru ca in primul rand faptul ca suntem pregatiti si tot timpul al dispozitia dumneavoastra cu echipe oriunde in tara este o parte importanta a afacerii.

Executia unei forari de apa implica mult mai mult decat activitatea in sine. Pentru a ne asigura ca rezultatul este cel scontat vom incepe colaborarea printr-o expertiza a locului. Specialistii nostri va vor indruma in cel mai bun sens. Insa din nou dovedind experienta si calitatea serviciilor noastre indiferent de suprafata suntem pregatiti cu dotari si echipamente moderne pentru ca pana si cea mai dificila situatie sa-si gaseasca solutia. Nu va conta daca este vorba de o suprafata cu teren moale sau foarte dur forarea se va realiza conform cu deciziile specialistilor si tinand cont de ceea ce fiecare client are nevoie, pozitionare, debitul de apa etc.

De mica, medie sau mare adancime forarea de apa este o placere pentru noi. De la curatare la implementare a tuburilor, pilonilor totul sta in activitatea noastra. In plus, preturile sunt ofertante caci o data cu o calitate superioara a muncii depuse suntem interesati sa satisfacem nevoile clientilor din toate punctele de vedere.

Cu o garantie a lucrarii, cu un timp eficient de executie toti cei care fac parte din echipa noastra sunt cei care au experienta in domeniu insa una de ultima generatie, inovatoare, pregatire speiclizata facuta in Germania. Este un pachet compelt de servicii si oameni pregatitit in misiunea care pentru dumneavoastra se rezuma la nevoia de a fora, la noi in mandria de a ne arata aptitudinile.

Cu increderea acordata in ceea ce suntem buni sa facem fiecare client a devenit parte a portofoliului de activitate care ne recomanda. Caci nu vei gasi la noi numai un sprijin in ceea ce inseamna foraje de apa ci un sistem complet pe masura, cu un pret care sa reflecte toate acestea si nu in ultimul rand care sa fie pe placul ambelor parti.

O altfel de arta- graffiti

Captivant mai mult in randul tinerilor, adolescentilor forma de arta graffiti este o altfel de interpretare si exprimare. Sunt de fapt inscriptii caligrafiate de diferite tematici ca si inspiratie. Cu doua forme una agresiva si una admirativa graffiti este o combinatie intre cele doua si la fel impartita in doua cand vine vorba de pareri.

Partea agresiva este de fapt intentia celor care doresc prin crearea de graffiti sa faca nimic altceva decat o forma de vandalism, de a mazgali, de a murdari. Arta stradala este poate si inceputul timid al celor care se initiaza in domeniu. De la scrieri curbate si usor deformate la combinatii de culori aceste sunt doar ceea ce diferentiaza betonul si simplismul blocurilor de partea colorata. Insa adevarata valoare data unui graffiti vine din partea celor care manifesta un simt artisitc, al acelor desene complicate si cu design unic. Practic se schimab panza si hartia cu zonele extinse ale imprejurimilor si natura statica, romantica cu un soi de razvratire, cu un soi de strigat public. Prin intermediul unui graffiti se exprima ca prin orice alt mijloc sentimente, refulari, stari insa in general fata de societate, ura sau dezaprobul fata de cei din jur, fata de lucruri.

Partea mai putin placuta este ca la un moment dat imaginea unui loc, a unui sir de blocuri devine mai vie adevarat insa in planul de urbanism un fapt ce afecteaza imaginea de ansamblu. In plus nu exista o continuitate, o teme comuna pentru ca un astfel de desen sa devina design-ul locului. Si exista si riscul de a fi amendat pentue ca pana la urma se considera a fi o forma de distrugere a locului public. Foarte putine locuri special amenajate pentru doritori de astfel de arta cert este ca un graffiti intr-o forma finala si complexa este o imagine de admirat.

Macabru dar interesant- cimitirul de la Sapanta

Cum multi tind sa creada dupa moarte exista o noua forma de existenta iar moartea trupeasca este doar o forma de tranzitite catre o alta dimensiune. Marcata de traditii, cantari si bocete nici cimitirele nu sunt lipsite de partea macabra, sumbra. Insa exista o zona unde acest lucru s-a transformat sub ochiul artei si al imaginatitie. Cu un estetic specific locului cimitirul de la Sapanata nu este intocmai ca un cimitir pe care ti l-ai putea iamgina.

Cu cruci si detalii colorate exista partea de traditie care influenteaza aspectul si albastrul de Sapanata, acea culoare intensa ce-ti ia ochii. Forme ornamentale si de inspiratie folclorica completeaza aspectul fiecarui mormant. Insa partea mai mult decat atat interesanta este cea legata de ideea cimitirului in sine; asa cum multi altii opteaza pentru versuri inscrise pe cruce, vorbe de duh in Sapanta fiecare mormant are o poveste a lui. De fapt o poveste a celui care isi doarme somnul de veci. Cu rime si idei inspirate din viata celui ce a fost candva si el pamantean totul se rezuma la comic.

Una din cele mai vestitie si amuzante "prezente" de la Sapanta este cea a unei soacre. Intr-o forma mult mai amuzanta cel care i-a pregatit crucea mormantului spune povestea celei care i-a fost soacra. De altfel fiecare mormant cu detaliile sale intareste ideea ca Sapanta are Cimitirul Vesel al Romaniei. Unic in lume pana la urma nu multi sunt cei care ar fi de acord cu o astfel de comemorare a defunctului. S-a dezvoltat si turismul in acest sens caci nu iti eset dat prea des sa vezi un astfel de cimitir. Si cand citesti acele poeme si versuri haioase parca totul nu mai este al fel de macabru caci pana la urma el ramane un cimitir chiar daca are o tenta de muzeu.

Secretarele viitorului


Visul oricarui angajator este sa aibe o secretara eficienta. Preferabil fara pauze, atenta si responsabila. Ar fi o lunga lista de cerinte printre care si partea estetica care sa lase o buna impresie tuturor celor cu care intra in contact. Este poate perfectiunea dorita si cum imposibil de gasit secretarele viitorului vor fi solutia.

In varianta imbunatatita si mereu gata sa te ajute secretara digitala a devenit mai mult decat o moda. O poti avea ca si asistent personal, ca aplicatie pe smartphone insa si disponibila pentru cei care au treaba cu zona ta de activitate la birou. Nu te mai poti astepta sa zambeasca clientilor iar profesionalismul ei este programat si fara cusur.

Ce sarcini ii poti incredinta? Exact ce ai nevoie, de la a oferi informatii pana la a stabili intalniri de afaceri sau de recrutare. Este simplu si digital, cu o singura apasare a touchscreen-ului. In momentul in care o astfel de secretara preia comenzi se va trimite automat un mesaj catre tine. Acum gandindu-ne la partea de relatii cu publicul nu stim cat succes ar avea cand un batranel dispus sa astepte si pana la o jumatate de zi pentru a-ti vorbi personalva sta radbator sa repete ce are de zis in caz ca nu intelegi. Cum se va descurca el intr-o astfel de situatie?

Investitia este mica in raport cu volumul de munca pe care il poate acoperi o astfel de secretara. Insa intervine si partea in care ne gandim ca robotii si inventiile vor inlocui de tot munca umana unde va mai ramane aportul nostru? Pierdem din ce in ce mai mult cand vine vorba de partea de interactiune, castigam in munca impersonala. Desigur ca se vor pierde locuri de munca si asta in favoarea tehnologiei. Pe scurt, o lume cu doua taisuri. 

Un moment de rasfat, un loc de relaxare- cabinele de dus de inalta clasa

Desi multi sunt cu gandul ca un dus dureaza doar cateva minute grija pentru un astfel de moment vine cu o necesitate de detasare, de relaxare. Unii canta, altii fac planuri, unii suspina altii se gandesc la ce urmeaza...nu te-ai gandit niciodata la importanta cabinei de dus din acest punct de vedere? Desi un detaliu se doreste ca dusul sa nu se rezume doar la cateva minute, ci sa capete valente pentru tine.

Din grija pentru toti cei care prefera rasfatul si calitatea, din grija pentru detalii si redefinirea placerii unui dus am creat pentru voi cabine de dus de calitate. De la caz la caz vei descoperi ca ceea ce tu defineai pana acum a fi o cabina de dus nu se compara cu variantele noastre moderne.

Concret, cabinele de dus sunt variate. Cu functii suplimentare care sa imbunatateasca timpul petrecut la dus, cu mici placeri pentru tine, cu usurinta de a combina palcerea cu nevoia fiecare dintre ele defineste ceea tu ai ca si standard. Varietatea nu este numai in ceea ce priveste tipul de cabine ci si pretul acestora. Dimensiunile difera si ele pentru ca decizia clientilor va depinde si de spatiul dispus. Avem tot ceea ce ti-ai putea dori, tot ceea ce credeai ca este doar un vis. Luxul isi spune cuvantul.

Dotarile sunt dincolo de cele standard.Cu temperaturi reglabile, cu lumini care sa invaluie totul intr-o experienta menita sa relaxeze mintea si trupul, dus mobil acestea sunt doar cateva din rasfatul cabinelor noastre de dus. O baie de aburi, o moment in care sa fredonezi melodia favorita caci ai conectare la CD sau posibilitate de a asculta radio, cu telefon in cabina de dus ce ai putea sa-ti mai doresti?

Cui ne adresam? Desigur pentru toata lumea cabinele noastre de dus vin cu standardul de calitate care nu numai promite avantaje ci real le are. Suntem alaturi de cei care au pretentii, care vor sa se bucure de partea moderna, imbunatatita a cabinelor. Cu ajutor in ceea ce priveste trasportul, ne vom asigura de montaj pentru ca tu sa te preocupi doar de nerabdarea de a testa. Si pentru ca ceea ce oferim nu tine doar de aceste aspecte avem grija de partea de service in caz de nevoie si oferim o garantie care se extinde de pana la 2 ani pentru fiecare cabina de dus in parte. Calitatea este imbatabila iar serviciile ireprosabile.Programele de internship- primul pas spre mediul muncii

Popular in alte tari, in ultimii ani adoptat si de Romania, programele de internship au devenit o metoda eficienta pentru ambele parti, atat pentru companii cat si pentru viitorii oameni care vor intra pe piata muncii. Cui se adreseaza? Tuturor studentilor care isi doresc sa munceasca, sa acumuleze experienta si timpul le permite.

Cum functioneaza mai exact programul? Cerintel pot sa difere insa punctul comun il reprezinta vointa si acceptabilitatea celor dintr-o companie. De obicei un program de scurta durata care poate varia de la cateva luni in timpul anului univerisitar la perioada de vara. In prima faza se poate sa nu fie un job platit si poate acest lucru sta la baza deciziei de a nu se obosi mai exact cu o astfel de experienta.

Cu un numar de novici in ale meseriei indiferent despre ce tip de internship job este vorba treptat treptat se va rezuma lista la cei mai buni care au si posibilitatea de a se alege cu un contract in acea firma pana la urma. Castiga cel mai bun este regula de baza. Si chiar daca nu vei avea o astfel de oportunitate tot nu ai pierdut timp caci recomandarile sunt bune la CV pentru o alta ulterioara angajare.

Ce se castiga? Concret mai putini bani insa experienta este cea de baza. Multi dintre studenti au cunostintele a ceea ce au invatat insa practica face diferenta. Lucrand in mijlocul profesionistilor, luand pulsul pietei de munca real si concret inveti sa te adaptezi la mediu, la cerinte, sa faci fata inca de acum la ceea ce implica un job. Te formezi si inveti atat despre tine ca si disponibilitate cat si despre job.

Cu un mare plus pentru cei care vor avea nevoie de prim pas pentru momentul in care se vor angaja programele de internship sunt la mare cautare.

Pielea artificiala grabeste vindecarea

In cazurile nefericite cand arsuri sunt produse pe suprafata corpului sau exista o boala a pielii care afecteaza in asa masura incat sa nu mai fie la fel la inceput persoana in cauza ramane cu o trauma insa si cu semnele vizibile a ceea ce s-a intamplat. Chiar daca pielea se regenereaza si se vindeca in timp nu va mai fi la fel. Asta a fost pana acum caci cercetatorii au inventat sau mai precis spus au descoperit "reteta" pielii, creand o alternativa.

Pielea artificiala contine compusi asemnatatori cu pielea naturala insa este creata in laborator. Tesutul este menit sa grabeasca procesul de recuperare si in ceea ce priveste partea de estetica sa vina cu o imbunatatire,  pe termen lung cu semne mai putin vizibile de arsura.

Ce se schimba? Dublul avantaj in ceea ce priveste pielea artificiala este ca pacientul in cauza nu va necesita recoltare a propiei pieli din alta parte. Aceasta era metoda de pana acum. Insa ceea ce se va putea realiza de acum inainte si care va deveni cu siguranta medicina viitorului implica munca de laborator pentru a crea grefa de piele artificiala si operatia in sine de aplicare.

Exista insa controverse in ceea ce priveste nu rezultatul ci metoda in sine. Faza de proiect a fsot depasita caci cercetatorii britanici au testat aceasta idee pe pacienti insa pe voluntatri care nu aveau nevoie neaparat de piele. Astfel ca se asteapta un rezultat al unui pacient in nevoie din acest punct de vedere. Cert e ca in cele 28 de zile de dupa imediata procedura realizata pielea artificiala a dat rezultate uimitoare atat pentru accelerarea procesului de recuperare cat si pentru putina vizibilitate a semenelor de la interventie.

Pana se va ajunge la faza de implementare in medicina clasica de pana acum grefele de piele artificiala raman numai pentru laborator si testari. Se vrea si rapiditate in ceea ce priveste timpul de creare, metode prin care pielea artificiala sa devina repede la dispozitie.